HALLOWEEN

Idag är det halloween!! Jag älskar allt som innebär att man får fira extra och jag älskar maskerader. Förr brukade jag och min kompis sy egna kostymer till alla fester (sjukt komplicerade grejer som tog flera månader och kostade multum, så kul!) men jag har lugnat mig lite nu. Mest för att jag inte har råd numer :P

Jag ska hoppa in i duschen nu för snart kommer mina kompisar hit och ska käka lunch, det blir nog take away soppa :D:D

25:e oktober, vikt och annat tjafs

Äsch, ni vet ju hur det ligger till. Jag har inte gått ner något den här vecka. Förra veckan vägde jag mig inte ens och den här veckan stannade vågen på 93,5 (+0,2 kg). Med tanke på allt är det väl okej. Hetsätning och brutna tår är inte att leka med. Numera känns ju tån bättre så jag rör på mig mer igen. Igår gick jag långpromenix på 1 mil :)

Tipsdax! Jag vet inte om jag nämnt det innan men jag har ju sånna sjuka komplex för att visa upp mig när jag tränar. Jag hatar gym och träningspass är döden. Däremot gillar jag egentligen att röra på mig så jag har börjat dansa en del hemma. Kolla igenom lite youtube kurser på nån dans ni gillar, sätt på er favvo-musik och shaka loss. Sjukt kul och man slipper ha människor stirrandes på sig :D win win!

23:e oktober

Nä, nu får jag sluta gnälla och klaga och istället berätta några roliga nyheter om viktminskningen. Jag provade gamla kläder idag och blev väldigt positivt överraskad över hur mycket jag fick på mig. Okej, allt satt ju inte skitsnyggt, men jag får PÅ mig mina klänningar, jackor och kjolar. Hurra! Bara några kilon till så kommer det se snyggt ut igen.
 
Min älskade mamma har gett mig tillåtele att använda hennes kappa (den vackraste som någonsin gjorts enligt mig) hur mycket jag vill denna hösten/vintern eftersom hon har skaffat en ny. Tyvärr är den fortfarande ganska tajt över byst och höften, men herregud om man jämför med hur det såg ut förra gången jag provade den så inser jag att det inte krävs så många kilon förrän jag kan använda den ute. Hurra! 
Det är kul att kunna känna sig snygg och sexig i kläder igen :D:D

22:e oktober

Jag tror jag börjar förstå varför det går så dåligt med viktminskningen nu. Jag går upp mellan 05.15-06.15 varje dag (beroende på när min pojkvän ska till sitt jobb) för att vara redo om det är så att jag får något sms från bemanningen om jag ska jobba samma dag. Fram till klockan åtta sitter jag på helspänn och väntar men de flesta dagar blir det inget jobb så då säckar jag ihop i soffan för att jag är så trött. Sen blir jag jättesugen på onyttigheter för att jag vill trösta mig själv.
Jag måste bryta det här mönstret på något sätt. Det bästa hade naturligtvis varit att få ett fast jobb så jag fick in helt nya rutiner, men jag har inte fått något napp på de jobb jag sökt än. Jag får försöka komma på något annat under tiden för det här känns inte alls hälsosamt.
 
Jag har iaf börjat med att skriva en matsedel för varje vecka. Både för att jag ska kunna hålla bättre koll på vad jag äter och för att kunna göra upp en matbudget. Min pojkvän behöver äta ganska mycket, gärna kolhydrater till allt om han inte ska försvinna helt så det blir lite knixigt att göra en matsedel som passar oss båda. För det mesta tar jag bort de snabba kolhydraterna från min tallrik och ersätter med sallad vilket jag tycker funkar ganska bra. Ikväll blir det vitfisk i tomatsås med ris till honom och grönsallad till mig, mums!
 
Jag längtar efter vintern nu och jag hoppas att det blir riktigt kallt och snöigt i år :D Såhär mycket snö var det vid jul för typ tre år sen. Älskar't!
 

21:e oktober

Fy, vad jag är dålig på att uppdatera. Jag tror ni förstår att uppdateringen är ganska påverkad av hur det går för min motivation. Förra veckan tröt den något fruktansvärt och jag hetsåt till och med en sats chokladbollar. Det känns bättre nu efter helgen då jag jobbat med en kollega som också håller på att gå ner i vikt och har lyckats bli av med 30 kg. Jag vill också!
 
Idag (om jag inte ska jobba) ska jag tvätta och gå en långpromenad. Det är mina planer iaf. 

14:e oktober

Sådärja då försvann en helg till utan att jag gjort något vettigt. Jag var på födelsedagsfest efter jobbet i lördags, så himla kul men jag var verkligen helt död igår. Min pojkvän och jag låg i soffan och kollade på serier hela dagen medan det regnade och åskade utanför fönstret. Så himla mysigt!
 
Nu ska jag göra upp en matsedel för denhär veckan så att jag inte slarvar med maten. Jag tänker mycket fisk för förra veckan åt jag en jäkla massa kött och det märks på vikten tycker jag.
 
Det här receptet tycker jag låter asgott, det kan jag absolut tänka mig att äta ikväll :)

10:e oktober, vägning!

Buhuuu, igår när jag städade så snubblade jag rakt in i ett bordsben och jag tror att min lilltå är bruten. Den är jättesvullen, gör pissont och jag kan inte böja den. Jag är på skitdåligt humör eftersom detta hände innan jag hunnit gå någon pw igår och alltså bara satt hemma och hade ont igår (kommer nog vara samma grej idag iofs)
 
Men jag HAR gått ner i vikt denna veckan ändå! 
Startvikt: 113,8
Veckans vikt: 93,2
Veckans minus: -1,1 kg
Total viktnedgång: 20,5 kg
Kvar till 70 kg: 23,2 kg
 
Nu är vi på g! Hoppas bara att tåjäkeln slutar göra ont så jag kan stå och gå som vanligt snart.
 

9:e oktober

Igårkväll gick jag långpromenad med min mamma och jag reflekterade över hur lätt det gick. I våras kunde jag knappt gå till bussen utan att bli andfådd och tycka att det var jobbigt, nu kan jag helt utan problem gå en mil i rask takt. Ganska fantastiskt ändå!
Nu behöver jag bara fixa min arbetssituation så har livet nästan hamnat på rätt köl. puh.

8:e Oktober, nya före- efterbilderna!

Okej, nu kommer nästa gäng med före- efterbilder. Det skiljer alltså ca 20 kg mellan de båda bilderna vilket känns helt otroligt bra. Jag är lite purken över att det tagit så lång tid för mig med de senaste 10 kilona men jag gjorde aktiva val att inte vara så strikt med mat/träning genom hela augusti och september så jag har bara mig själv att skylla. Nu är jag taggad som bara den att fortsätta! Jag vill ha gått ner 10 kilo innan 1:a december så att jag väger 85 kilo då. Det hade varit awesome!
 
 
Jag fick inte igång gimp idag så jag har inte lyckats redigera bilderna på nått bra sätt så ni får nöja er med små urklippta versioner. Jag kände mest att det var bra att faktiskt lägga upp några bilder så att jag inte bara lovar och lovar utan att faktiskt visa upp nått.
 
På vänstra bilden är BH:n för liten och jag kommer ihåg att jag blev svettig under mina ryggvalkar. Numera är BH:n nästan förstor och valkarna syns knappt längre. Hurra!
 
 
 
 
 
 

7:e oktober

Nu har jag varit duktig en hel vecka! Jag känner mig riktigt på topp nu :D
Jag ska ta lite nya bilder och hoppas kunna lägga ut dem imorgon, måste bara lokalisera min kamera sladd först. Jag kollade på bilderna som jag tog av mig själv i maj, och ja visst ser man att jag gått ner drygt 20 kg, jag såg helt annorlunda ut. Jag blev faktiskt lite ledsen när jag såg de där bilderna, jag vet ju att jag mådde så hemskt då, men jag tror det är nyttigt att påminna sig om att man faktiskt har kommit en bit på vägen och att det går att förändra hur man mår.
Det är bara att fortsätta för nu går det minsann bra!

4:e Oktober

Jag har struntat i att redovisa min vikt ett tag nu eftersom jag gick upp till 96 kilo och tappade sugen helt. Nu är det däremot dags igen eftersom det är nya tag sedan i måndags (då jag vägde 96 kilo). Jag jämför från förra gången jag uppdaerade helt enkelt så fortsätter vi så.
Startvikt: 113,8
Veckans vikt: 94,3
Minus sedan sist jag uppdaterade: - 0,3
Total viktnedgång: 19,5 kg
Kvar till 70 kg: 24,3
 
Jag har skött mig exemplariskt den här veckan och är inte alls så svullen längre. det enda som är jobbigt är att det är kanelbullens dag idag och jag har kanelbullar i frysen. Jag ska göra mitt bästa för att inte trilla dit och äta någon!

2:a oktober

Så då är det dag 2 på nystarten och igår gick allt helt perfekt! Skrev in allt jag åt på ShapeUp och jag gick en jättelång powerwalk som enligt Runkeeper brände bort 500 kcal. Känns bra :) Jag gjorde en Glowing Green smoothie som jag drack på kvällen medan min pojkvän käkade apelsinchokladglass. 
 
Så nu ska jag strax till jobbet och jag har ätit en bra lunch och ikväll ska jag göra kycklingfiléer. Jag får sallad till och pojkvännen får sina älskade potatiskroketter. Nu ska jag byta om så jag kan susa iväg!

1:a Oktober

Nu har jag en gameplan! Det är den första oktober idag och det är alltså två månader till 1:a december med alla julförberedelser. Jag tänker ta dessa två månader och äta nyttigare igen samt röra på mig mer. det är skönt att ha en tidsgräns så att man kan unna sig något gott och trevligt när den tidsgränsen är över. I år så sammanfaller 1:a advent och 1:a december så det är ju bara passande :)

Så min lilla blygsamma lista över vilka förändringar jag ska göra:
  • Skippa alla snabba kolhydrater som pasta, ris etc. De har börjat slinka in i min vanliga diet och den senaste veckan märker jag en skillnad på min kropp. Min mage känns svullen och mitt ansikte ser också lite svullnare ut.
  • Inte unna sig något gott varje kväll. De senaste veckorna har jag ätit popcorn eller mörk choklad alldeles för ofta. Nä, det skippar jag nu. Blir jag sötsugen på kvällen ska jag dricka smaksatt te eller kanske äta ett äpple.
  • Minst en promenad om dagen. Den behöver inte vara jättelång men ut och gå bara för att ut och gå är bra och mysigt!
  • Träna styrka 2-3 gånger i veckan. Fokus på armarna, för jag hatar mina armar och jag önskar verkligen att jag var starkare i dem.
  • Mer sallad. Kanske en glowing green smoothie om dagen som mellanmål eller frukost?
  • Planera mat i förväg så att jag inte blir trött, hungrig och vill äta buffalowings (det godast jag vet just nu) istället för hälsosam mat.
  • Börja använda mina appar igen. Främst ShapeUp och RunKeeper så att jag faktiskt har koll på kaloriintag och utgift.
Jag tror att det här är en ganska simpel lista, inget som känns för överansträngande eller tråkigt, men det kommer nog göra skillnad för vikten, humöret och motivationen. 
 

RSS 2.0