Torsdags-summering!

Idag har jag varit riktigt duktig! jag har inte blivit superdeprimerad av viktresultaten (bara väldigt frustrerad, haha!) utan lagt i en högre växel. Jag promenerade 7 km i snöyran i förmiddags (powerwalkade när det gick och pulsade när det behövdes) och förbrände en jäkelens massa kalorier enligt runkeeper-appen.
Sen käkade jag laxfilé med haricots vertes till lunch, duschade, gick och handlade på astrista coop, gick hem, pluggade, kollade på american horrorstory, käkade kvällsmat bestående av fläskytterfilé och tomatsallad och blev jättemätt.
 
Sen har jag surfat runt lite efter nya träningsskor. Jag ska få nya av mamma i födelsedagspresent (de jag har nu är ca 8 år gamla och HELT trasiga, stort hål på ena sidan :P) men har ingen aning om vilken typ jag borde ha.
De här från reebok tycker jag är snygga men jag vet inte om de är bra. Ska bli intressant att se vad mamma tycker, hon är liksom träningsproffs så det är bra att ha med henne.
 
I alla fall i total så har det varit en bra dag!

Försenad update!

Blev inring att jobba igår och glömde i vallvallan bort att jag skulle uppsatera veckans vikt så gör det nu istället!
Förra veckans vikt: 96,2
Veckans vikt: 96,0
Veckans minus/plus: -0,2 kg
Total viktnedgång: 17,8 kg
Kvar till 69 kg: 27 kg
 
Alltså, vad gör jag för fel? Jag har i princip stått stilla i två veckor nu. Jag vet att jag egentligen borde röra på mig mer men jag hatar att sladda runt i snön och jag vill inte börja på gym. Snart börjar det i och för sig töa så då kan man ju vara ute mer. Jag skulle gärna vilja kunna jogga till våren och jag vill GÅ NER I VIKT!
Jag är väldigt frustrerad nu och den här veckan kommer inte heller bli en succé tror jag. Jag fyller nämligen år i helgen och ska bli firad inte mindre än 2 gånger av vänner och familj. Så hima gulligt av dem men jag ska ändå försöka hålla igen på matintaget så gott jag kan.
Nu sa jag ut på långpromenad i snön. 

Dagen innan

Vägning imorgon då igen alltså. Känns kasst. Riktigt kasst.
 
Idag har jag varit på sopigt humör hela dagen och skällt på min stackars pojkvän som egentligen inte har gjort något fel alls. Vi gick iaf en trevlig kvällspromenad tillsammans så nu struntar jag i det här och går och lägger mig istället.

Måndag

Just nu pågår det en helt sjuk snöstorm utanför vardagsrumsfönstret! Jag ska försöka ta mig ut på stan för att kolla in slutrean lite, men pojkvännen tar ca 500 år på sig för att göra sig redo så jag börjar bli otålig.
 
Imorse steg jag upp och kände mig extra motiverad så jag drog på mig kängorna och tog en powerwalk (ganska försiktig dock, jag är så rädd för att halka på all is) i snön. Sjukt skönt att komma in och äta frukost sen.
 
I helgen fyller jag år så dagen kommer annars gå ut på att komma på vad jag ska servera vänner och släktingar när de kommer hit. Hur nyttigt klarar de och jag av?

tvinga sig själv

När jag vaknade idag mådde jag riktigt bra, jag var på gott humör och njöt av att äta frukost-smoothien och kolla på dr Who. Sen runt ett tiden började jag må sämre. Jag blev trött, sur, sockersugen och orkade rakt inget annat än att ligga i soffan och halvsova medan vi kollade vidare på serier. Detta apatiska har fortsatt hela kvällen och jag harinte rört mig en tum i onödan men däremot stoppat i mig alldeles för mycket mat.
 
Nu för en timme TVINGADE jag mig att ställa mig upp, ta på mig skorna och gå en runda i den yrande snön. 
 
Det kändes helt fantastiskt skönt. Åh, vad jag älskar att få syre till hjärnan, lyssna på musik i hörlurarna och bara gå dit jag har lust. Jag kände mig pigg, glad och harmonisk när jag strosade helt ensam på de öde gatorna. Nu när jag har kommit in känner jag fortfarande mig jättetrött men åtminstone inte lika äckligt seg i huvudet. 
 
Ibland måste man helt enkelt tvinga sig till att göra det som man mår bra av!

c-vitamin

Jag har ju läst på en del innan jag började ta tag i mi övervikt. Jag vet att det finns stor risk att jag kommer få lös och sladdrig hud eftersom jag har så många kilon att gå ner så jag försöker motverka detta genom att vara snäll mot min hud och öka intaget av c-vitamin, som hjälper till med kollagen som håller huden spänstig. Innan har jag gillat frukt men inte ätit så mycket eftersom jag ätit godis istället :P Nu försöker jag få mig mycket mer och när jag ska skäma bort mig riktigt gör jag en smootie!
Dagens smoothie var så god att jag var tvungen att dricka lite innan jag fotade den :D
I den här godingen finns det:
6 jordgubbar, frysta, från sommarens plockning
1 banan
1 nypressad apelsin
1/2 päron
ingefära
 
MUMS! 

vikt!

Aah, nu har jag varit dålig och gått ifrån rutinen igen, jag skulle ju blogga varje dag. Men till mitt försvar har jag jobbat och sen varit dödstrött när jag väl kommit hem. I onsdags skulle jag ju ha lagt upp veckans vikt som kan summeras med ett ord: KATASTROF! Vi börjar med att sammanställa:
Förra veckans vikt: 95,7
Veckans vikt: 96,2
Veckans minus/plus: + 0,5 kg
Total viktnedgång: 17,6 kg
kvar till 69 kilo: 27,2
 
Jag har alltså gått upp ett halvt kilo! Jag blev jätteledsen i onsdags när jag vägde mig, men jag vet varför det har blivit så. Jag har släppt lite väl mycket på tyglarna när det gäller maten och jag har inte motionerat så mycket som jag borde. Det ska minsann bli ändring den här veckan! Igår var jag jätteduktig och åt mycket proteinrik mat och motionerade ordentligt, nu fortsätter vi så!
 

snark

Idag har jag jobbat kväll och var så himla sömnig hela passet. Vid sju kommer min kollega och frågar om jag vill ha en pepparkaka. "Ja tack!" svarar jag och stoppar den i munnen glatt utan att komma ihåg att jag inte ska äta socker. WTF? Jag blev så sjukt irriterad på mig själv. Jag har varit så slarvig den här veckan, jag behöver väl inte förstöra MER för mig själv genom att faktiskt GLÖMMA att jag försöker gå ner i vikt?? Herregud...

räddare i nöden

Eftersom jag varit på så dåligt humör och varit så snacks-och-söt-sugen de senaste dagarna (har ätit både nötter och mörk choklad) så har jag varit och köpt räddaren i nöden: Läkerol YUP Salty licorice!
Så sjukt gott! Jag älskar verkligen lakrits och de här godingarna är sockerfria och sötade med stevia :D (En påse innehåller 30 g vilket bara blir 64,5 kcal!) Man kan alltså smälla i sig en hel påse om man vill, men se upp för att man kan få ont i magen av för mycket läkerol, de kan ha laxerande effekt (urk!)
 
Jaha, annars vet jag inte riktigt vad jag ska säga, jag har varit fast på nätet och surfat efter inspirationsbilder istället för att motionera. Inte så bra kanske, men jag orkar inte vara arg på mig själv. Ska kanske ta en promenad i stormen utomhus lite senare. Vi får se!
 

arg

Åhhh, jag är på så fruktansvärt dåligt humör idag! Jag är arg, irriterad och känner mig helt labil. Dessutom är jag trött fastän jag har sovit jättelänge. Kan det bero på att jag åt socker igår? Det borde inte vara något hormonellt nämligen. Jag vill inte göra någoting alls och blir samtidigt skitarg för att ingen vill göra någonting med mig. 
 
Känns inte så bra direkt. Vill skrika rakt ut. Blir arg bara jag skriver det här så jag slutar nu :P

Lördag!

Igår var en riktigt hektisk dag för att vara jag: upp klockan fem för att ta sig till jobbet i snökaos sen jobba fram till 15.15, hem och byta om för att träffa en kompis på stationen klockan 16.00 och för att till sist susa hem och laga mat vid sju. Jättekul att träffa min kompis iaf, hon är så himla grym och man blir så peppad av att umgås med henne. Hon käkade nachos men jag var duktig och åt ingenting utan sippade på vin eftersom jag skulle hem och laga mat sen.
 
Åt JÄKLIGT mycket till kvällsmat igår och mamma har tvingat i mig en efterrätt idag. Kasst, men jag bryr mig inte så mycket. Det är okej att äta lite mer än vad som är tänkt då och då, jag håller igen imorgon istället. Har köpt makrill på burk och ägg som jag ska ha imorgon :D
 
Min kompis sa att jag var mycket, mycket smalare nu än när vi träffades sist (vilket var för länge sen, i mars kanske?) HURRA!
 
Jag har kommit på en belöning som jag ska ge mig själv när jag gått ner en del! När jag nått delmålet 83,8 kilo (och har gått ner 30 kilo sammanlagt) så ska jag ge mig själv en ridtur på islandshäst i present! Jag har inte ridit sedan 2007 och jag dör av längtan efter hästar! För mig är det en sjukt bra morot att tänka på att kunna rida till våren :D
Så underbara! Bild härifrån

snabb-update

Idag käkade jag två smörgåsar till kvällsmat, inte så bra. Sen åt jag ett granatäpple som snacks när pojkvännen åt godis, så bisarrt gott!! Himla pilligt att äta så det tar tid också vilket är bra för då får man inte i sig lika mycket :) Nu måste jag sova, ska upp klockan fem imorgon bitti :(

Onsdag och vägning!v

Så då var det dags! Med bultande hjärta hoppade jag upp på vågen imorse och till min glädje så blev jag inte besviken! Jag HAR gått ner den här veckan också :D
 
Förra veckans vikt: 97,3 kg
Veckans vikt: 95,7
Veckans minus/plus: - 1,6 kg
Total viktnedgång: 18,1 kg
Kvar till 69 kg: 26,7 kg
 
Jag är grymt nöjd med att ha gått ner 1,6 kilo den andra veckan efter nystarten. Jag hoppas verkligen att det fortsätter såhär för då dröjer det ju inte så länge förrän jag är i mål. Det är också sjukt att tänka att jag vägde 18 kilo mer förra året. Jag tycker fortfarande att jag är stor och tjock men det känns himla bra att jag har lyckats gå enr så pass mycket och att jag faktiskt inte har gett upp. Nästa år väger jag ännu mindre och är förhoppninngsvis helt normalviktig :)

Dan före dan.. typ

Imorgon är det vägning igen och jag är helt pirrig. Har jag gått ner något och i så fall hur mycket? Det var jättedumt att väga mig igår för jag brukar inte vara så här nojjig. Jag hade i och för sig en sjukt bra vecka förra veckan så det kan ju påverka en del. Ska försöka släppa det här nu och käka kvällsmat.
Ikväll blir det kryddig fiskgratäng! Min pojkvän får massor av ris till och ost på men jag nöjer mig med lite riven morot :) (Är sjukt hungrig för jag gick nyss en powerwalk och kan nästan inte tänka på annat än mat nu så det blir inte mer bloggat förrän det är dags för vägning :O spännande!)
 
 
 

urk

Imorse smygvägde jag mig innan jobbet och vågen visade att jag gått upp (!!) i vikt! Hur är det ens möjligt?! 
Ska gå långpromenad och försöka bränna lite fett :P

Ångest-Söndag

Det är hemskt när man inte känner att man kan glädjas med andra. Jag fick idag reda på att en före-detta bästis till mig har lyckats uppnå ett drömmål och jag är så avundsjuk att jag kan kräkas. Hon verkar leva precis det liv som jag alltid velat leva, hon har precis flyttat utomlands för att plugga på en prestigefylld skola i en storstad, fått en lägenhet mitt i sagda storstad tillsammans med sin lyckade pojkvän som precis har fått ett välbetalt jobb. De är vackra, smala, lyckade, glada och ambitösa. Jag är som sagt sjukt jävla avundsjuk och har ångest för att jag inte kan bestämma mig för vad fan jag ska satsa på i livet.
 
Jag måste bestämma mig och inte bara vela runt. Jag vill ha jobb, barn, vänner, resa och pengar. Jag ska ta tag i allt det här men inte idag. Idag ska jag försöka sluta vara så avundsjuk och vara tacksam för det jag har.
 
Bra saker i mitt liv:
  • Min familj som är peppig och stöttar massor
  • Min pojkvän som jag är kär i
  • Att jag har tagit tag i situationen med min vikt
  • Att jag har fantasi
  • Att jag har någonstans att bo
Om jag går ner i vikt den här veckan har jag ännu mer att vara tacksam för :)

Regnig lördag

Idag så var jag och mamma på utflykt till botaniska trädgårdens växthus för att titta på skojjiga träd och blommor. Himla mysigt men blev sjukt hungrig av att trava omkring i en evighet bland kaktusar och eukalyptusträd. När jag kom hem så har min pojkvän satt in alla skärbrädor och knivar i diskmaskinen och kört igång så det finns inga verktyg att använda till min mozzarella-sallad. Dör hungerdöden.
 
Jag kommer inte vilja gå ut mer idag iaf för det regnar något kopiöst och allt är grått och tråkigt.

Fredag

För en gångs skull så gjorde jag idag precis som jag tänkt igår. Jag tog en riktig långpromenad i rask takt med runkeeper igång. Kändes väldigt bra när jag kom hem och kunde slå mig ner och käka lunch framför ett avsnitt av dr who med gott samvete.
 
Annars tycker jag att fredagar är värst när man ska försöka hålla igen med mat och godsaker. Det är en utmaning att hitta grejer att laga och snacksa på till helgen som inte känns för dåliga. Sen är det ju det att jag gillar att dricka vin till maten på helgerna, men det har jag bestämt att jag ska fortsätta med. ETT glas!
 
Kvällsmat och övrigt idag blir följande:
 
Ugnsstekt Kycklingfilé med kokt broccoli och ett glas merlot.
 
Några pecannötter att snacksa på till nästa avsnitt av dr who har jag också köpt. Är jag sugen på något mer har jag ett jättegott rooiboste som jag kan göra :)
 

torsdagstrött

Idag var det en ganska stressig dag på jobbet, jag sprang än hit och en dit och nu är jag fullständigt slut. Jag struntade i att ta någon längre promenad efter jobbet, det fick bli en kortis i hällregnet på väg hem istället. 
 
Maten har jag åtminstone skött exemplariskt! Till frukost blev det fiberhavregrynsgröt med rivet äpple, äpple till "frukost" på jobbet, viltskavsgryta med haricots verts till lunch och grönsakssoppa med knäckebröd till kvällsmat. Soppan blev vansinnigt god trots att jag bara slängde i en massa grejer som jag hade hemma i kylen. Hett tips, släng inte grönsaker som snart ser ledsna ut, blanda dem till en soppa istället!
 
Imorgon är jag ledig och då ska jag ta en riktig långpromenad hade jag tänkt. Ska sätta igång Runkeeper-appen för första gången i år tror jag :O
Såhär känner jag mig idag!

8:e januari, vikt!

Då var det dags för the moment of truth, hur mycket har jag gått ner sen jag tog tag i vikten på nyårsdagen?
 
 
Startvikt: 113,8 (2:a maj 2013)
Förra vackans vikt: 99,7 (+ 6,5 kg sedan oktober, men -14,1 sedan maj)
veckans vikt: 97,3
veckans minus/plus: -2,4 kg
total viktnedgång: 16,5 kg
Kvar till 69 kg: 28,3
Alltså jag är jätteglad! Minus 2, 4 kilo på en vecka känns fantastiskt skönt och jag behövde en kickstart för att orka med resten tror jag. Det knäppa är att jag inte har varit jättestrikt med mat eller motion men ändå har gått ner så mycket. Inget socker, inte så mycket salt men mycket frukt och grönt har tydligen hjälpt i alla fall!
 
Jag har gjort upp lite delmål också som jag tänkte dela med mig av:
 
  • 93,8 kg = minus 20 kg (och nästan precis vad jag vägde innan jag gick upp lite igen)
  • 89 kg = nytt tiotal! Det efterlängtade åttiotalet som jag inte sett sedan 2009
  • 85 kg = Så lite har jag inte vägt sedan jag träffade min pojkvän 2005
  • 83,8 kg = minus 30 kilo!
  • 79 kg = bara tio kilo kvar till normalvikt!
  • 75 kg = mitt i sjuttiotalet :O
  • 73,8 = minus 40 kg!
  • 69 kg = normalvikt, målvikt och drömmålet!
Så, 3,5 kilo kvar tills att första delmålet är uppnått. Det känns bra, borde vara där om lite drygt två veckor kanske? Vi säger typ 2,5 vecka då :D
 
 
 
 

ehrm..

Ja, det blev en oväntad och onödig bloggpaus tydligen. Jag har skött mig dåligt (det förstår nog alla) och har ätit alldeles för mycket julgodis och julmat. Dessutom har det blivit för mycket alkohol också, blä. Men sedan den 1/1 har jag försökt ta tag i det igen och nu är jag på rätt spår. Jag hoppas verkligen att jag håller motivationen uppe att blogga nu, för det hjälper verkligen när man redovisar sina resultat för någon annan. 
 
Men jag HAR gått upp en del i vikt. Närmare bestämt var jag uppe i 99,7 kg på nyårsdagen då jag körde invägning igen och jag har alltså gått upp ungefär 6,5 kg. Så då var det sagt och imorgon är det invägning igen så jag får se om späkningen har gett något reslutat.
 
Eftersom resultat inte kommer att visas förrän imorgon så kan jag dra upp mål och planering för 2014!

Slutmålet: att väga så att jag hamnar inom "normalvikt" på bmi-skalan, alltså 69 kg.
Vägen dit:
  • Inte äta sötsaker eller snacks fram tills min födelsedag i februari (då får jag göra en tårta, helst gi-variant)
  • Mer frukt och MYCKET mer grönsaker
  • Motionera mer, åtminstone en promenad om dagen och styrketräning hemma tre gånger i veckan.
  • Undvika salt eftersom jag samlar på mig massa vattenvikt
  • Efter min födelsedag är det uppehåll på godsaker fram tills påskafton (den 19.e april)
  • Hålla koll på kalorierna!
  • Laga all mat själv (ingen snabbmat) för att underlätta kaloriräkning
  • Mindre portioner, ta bara en gång!
  • Mer fisk, kyckling och vegetarisk mat. Mycket mindre fläskkött
  • Blogga mer så att jag redovisar och ser att jag sköter mig
  • Dricka mer vatten och mindre vin
Ja, det är väl så långt som jag har kommit nu och jag hoppas att det finns någon kvar här som vill följa mig på vägen :) Just nu är jag taggad till tusen!
 
 
 

RSS 2.0