Dag 121

ÅÅååå, äntligen fredag!!
Imorgon bitti åker jag till skogen och blir borta tills på onsdag och jag är så sjukt pepp!
Det finns tyvärr ingen internetuppkoppling i urskogen så jag kommer inte blogga förrän jag kommer hem och då ska jag uppdatera ordentlige. bilder och allt hoppas jag på!
See ya later :D:D:D

Dag 120, vägning och mätning!

 
Jahapp så var det torsdag igen och dags för veckans vikt. Jag kan ju knappast påstå att jag är nöjd men jag vet varför det har blivit såhär denna veckan.
 
Startvikt: 113,8 kg
Veckans vikt: 95 kg
Veckans minus/plus: +0,4 kg
Total viktnedgång: 18,8 kg
Kvar till 70 kg: 25 kg
 
Jag har alltså gått upp lite idag :'( det känns verkligen inte kul eftersom jag är så nära 20 kg men jag har varit ganska dålig med både motion och mat dne här veckan, dessutom ska jag ha mens så jag förstår varför resultaten ser ut som de gör.
 
Måtten för augusti däremot känns lite, lite roligare.
 
Överarm: 38 cm (-1 cm sedan förra mätningen, -6 cm totalt)
Lår: 59 cm (-1 cm sedan förra mätningen, -13 cm totalt)
Byst: 108 cm (-2 cm sedan förra mätniningen, -12 cm totalt)
Midja: 85 cm (-3 cm sedan förra mätningen, -13 cm totalt)
Mage: 107 cm (-4 cm sedan förra mätningen, -18 cm totalt)
Stuss: 108 cm (- 5 cm sedan förra mätningen, -18 cm totalt)
 
Det här är jag ändå helt okej med, augusti har inte varit jättebra viktminskningsmässigt sett, men jag HAR gått ner och det HAR försvunnit centimetrar, så det känns bra. Lite läskigt att byst, mage och rumpa nästan är exakt lika stora nu, kommer jag bli spolformad?

Dag 119

Yay, till helgen åker jag till skogen och blir borta tills onsdag nästa vecka! Jag ska milslånga promenader och, plocka mängder av svamp, ro ut på sjön, grilla, spela spel och massa annat roligt med min pojkvän och mina två bästa kompisar. Det ska bli så himla kul och precis vad jag behöver efter detta stopp i viktnedgången.
 
Jag ska skriva packlista och fixa lite grann inför helgen om jag inte får något jobb inbokat idag.

Dag 117

Jag vet att jag har uppdaterat extremt dåligt den här helgen. Mycket beror nog på att jag skött mig extremt dåligt också. I fredags var jag först iväg med mamma och då blev det vin och pasa. Sen på kvällen drack jag öl med kompisar. I lördags mådde jag alltså vansinnigt kasst och unnade mig att äta en glass och ganska mycket mat. Igår åt jag jättemycket choklad på kvällen. Men nu är jag tillbaka på rätt spår!

Jag steg upp klockan halv åtta och gick 4 km i rask takt sen åt jag frukost bestående av fiberhavregröt och mjölk samt en mangosmoothie. MUMS!
 
Nu ska jag spån på lite hälsosamma recept inför veckan, sen får jag nog ta och öka på träningen veckan ut för att göra av med alla onyttigheter jag hållt på med denna helgen.

Dag 113, vägning!

Startvikt: 113,8 kg
Veckans vikt: 94,6
Veckans minus/plus: -0,4 kg
Total viktnedgång: 19,2 kg
Kvar till 70 kg: 24,6 kg
 
Ja, jag kan ju inte påstå att jag direkt är nöjd. Förra veckan bestämde jag ju att jag skulle satsa ordentligt så att jag hade gått ner 20 kg till idag men det har varit en riktigt tung vecka viktmässigt. Jag upplever hela tiden att jag står helt still. Jag vet att det inte är så men det känns som om att jag inte går ner någonting alls.
 
Jag skulle vilja ha ett riktigt viktras på typ 2-3 kg en vecka (så som jag hade någongång i mitten av juli) för att känna att det verkligen händer någonting. Jag vet bara inte hur jag ska lägga upp det så att jag får igenom det. Röra på mig mer är nog det enda jag kan ändra på just nu så det får väl bli det. 

Dag 111 och 112

Igår gick jag en sjukt härlig promenad på lite drygt 5 km efter jobbet. jag fattar inte varför jag har blivit så negativt inställd till att gå ut och röra på mig, jag älskar ju det när jag väl gör det! Sen åt jag jättenyttigt fram tills att jag skulle se på film hemma hos mamma och hon bjöd mig på lite lakrits (jag älskar lakrits!) som jag inte kunde motstå. Vi såg War Horse, den var så sjukt sorglig och idag vill jag bara ha en häst!
 
Annas är jag idag sugen på att gå och simma, jag funderar på om det är någon jag kan dra med mig till badhuset.  Jag ska iaf gå en långpromenad idag och ikväll ska vi kanske se Flogging Molly på Malmöfestivalen. Det blir lite knixigt att träffa vänner och sådär mitt i veckan nu eftersom jag inte vill dricka öl/vin eller äta onyttigheter innan jag ska väga mig. Jag får hålla mig till ramlösa tror jag.
 
 

Dag 110

Idag har jag varit riktigt dålig. Jag har inte motionerat ett dyft och jag vräkte i mig nötmix innan kvällsmaten. Fy skäms! Jag tror det beror på att jag är så stressad över mit jobb. jag märker hur det tar oerhört mycket fokus från den tid som jag i våras kunde lägga på att engagera mig i min vikt.
 
Jag har absolut inte gett upp men jag tror att jag måste börja sätta lite lägre mål för att orka med och inte bli jätteledsen om/när jag misslyckas. Nu är klockan snart åtta på kvällen och jag tror att jag ska ta mig en promenad faktiskt. det hade nog gjort mig ganska gott.

Dag 108 och 109

Igår var jag på långpromenad med mamma och på kvällen åt jag världens godaste fiskrätt! Ska se om jag kan hitta receptet för det var väldans kalorisnålt också :) Sen drack jag vin och idag har jag mått illa :P
 
Jag har fått världens vackraste skrivbord idag av min pappa och spenderat större delen av dagen med att kånka runt på delar och försöka bygga ihop det. Blev jättebra till sist!

dag 107

Idag fick jag sjuka cravings efter en riktigt god fredagsmiddag med lite rödvin till. Sagt och gjort jag gjorde helstekt fläskytterfilé med ugnsbakade grönsaker till, mums! sambon fick ris och sås också men jag hoppade på det och käkade sallad till istället. Små förändringar i matvanor har jag märkt gör stor skillnad för viktnedgången :)
 
Nu är jag så trött att jag kan somna ståendes så jag ska snart sova :)

Dag 106, vägning!

Startvikt: 113,8 kg
Veckans vikt: 95 kg
Veckans minus/plus: -1,3 kg
Total viktnedgång: 18,8 kg
Kvar till 70 kg: 25 kg
 
Åh, den här veckan känns helt perfekt, jag har inte ansträngt mig jättemycket, det har mest gått av bara farten att jag ätit mindre och rört mig mer. 1,3 kilo tycker jag känns så himla lagom på något sätt att gå ner i veckan. Jag vet att många anser att det är "för mycket" att gå ner i veckan men som sagt tycker jag att det känns jättebra och jag strävar så klart alltid efter att gå ner mycket varje vecka. Idag väger jag 95 kilo prick och så lite har jag inte vägt på ca 5 år, fantastiskt skön känsla!
 
Igår sa pappa att jag blivit så smal i ansiktet och det stämmer nog, min ansiktsform ser nästan annorlunda ut. Det är så jävla kul att se hur allting förändras och hur roligt allting blir. ill hösten ska jag kunna använda hela min gamla garderob med en uppsjö roliga jackor och kappor. Hurra!
 

Dag 105

Det gick bra att vara på en annan avdelning igår och idag, det känns helt ok nu. Jag har gått ner en del känner jag  vilket gör att det känns ännu bättre. 
 
Idag så käkade jag kvällsmat med min pappa och bror på ett nyöppnat ställe i stan. Där serveras en massa smårätter som man själv får plocka ihop. Jag valde två väldigt nyttiga alternativ (citronmarinerade kycklingspett samt vitlöksstekta kantareller) men unnade mig tryffelpommes som den sista rätten. SÅ.JÄVLA. GOTT! Även om det gör så att jag inte går ner mer denna vecka så var det fanken värt att unna sig de där 8 pommesen. Vi får se resultatet imorgon alltså :)

Dag 103 och 104

Usch och blä idag ska jag gå brevid på en ny avdelning på jobbet. Jag är sjukt nervös och mår illa, jag hatar när jag inte har kontroll. 
 
Igår gick jag en jättelång och härlig promenad men blev stucken av en galen geting (två gånger av samma!) så nu är jag svullen på låret och det kliar en del. Hatar getingar. Jag försöker lugna mig själv och kontrollera impulsen att hetsäta genom att sticka. Det går ganska bra, man kan ju inte äta samtidigt som man håller på med garnet iaf ^^

Dag 102

Vaknade upp idag med världens energi och förhoppningar om dagen. Jag hade tänkt träna en del idag men när jag steg upp visade det sig att väfret är minst sagt ruskigt så jag håller mig gärna inomhus. Jag tränade en del styrka och nu har jag gripit mig an att städa och organisera i arbetsrummet inför hösten. 
 
Jag känner mig alltid så duktig när jag städar ordentligt och kan hitta alla mina grejer. Min pojkvän kollar på friidrott hela dagen idag men jag hoppas att han kanske följer med mig ut på långpromenix om vädret blir lite mer förlåtande. 

Imorse gjorde jag fiberhavregröt med äpple och kanel, sjukt gott! Recept till 1 portion:
 
1 dl fiberhavregryn
2 dl vatten
1/2 tsk kanel
en nypa salt
1 äpple
 
Koka gröt som vanligt fast med kanelen i. Riv äpplet grovt (med skalet på) och rör ner i gröten mot slutet! Servera med rostade hasselnötter eller mandelspån och äppelmos! MUMS!

Dag 101

Så sjukt trött och ganska bakfull. All min energi idag har gått åt till att hejda mig från att köpa bakispizza. 
Än så länge har jag lyckats bra! Jag gjorde tacos till lunch (jag skippade brödet och onyttiga dip-grejer. Höll mig till köttfärs och grönsaker) och nu gör jag helstekt kyckling.Känner mig duktig!

dag 100!!

Wow, idag är det dag 100 från det att jag började med att försöka gå ner i vikt. eller försöka och försöka, jag HAR gått ner i vikt och ganska mycket också! Jag är så himla stolt över mig själv, jag har aldrig klarat mig så här länge utan chips, godis och snabbmat tidigare.
 
Jag ska villigt erkänna att jag inte har varit superduperstrikt, jag har ätit en bakelse, en bit tårta, lite glass och bröd under den här tiden men det är just det som känns så bra, jag har kunnat hålla mig till att bara äta lite lite av sådant som jag tidigare har hetsätit i tid och otid. 
 
Jag hade tänkt att jag skulle lägga ut nya före- och efterbilder nu när det gått 100 dagar men det är bara 2,5 kg kvar tills att jag gått ner 20 kg så jag vill vänta tills dess. Det känns ändå stort. Att jag gått ner nästan 20 kg på 100 dagar :D:D

Dag 99, vägning!

Startvikt: 113,8
Veckans vikt: 96,3
Veckans minus/plus: -0,7 kg
Total viktnedgång: 17,5 kg
Kvar till 70 kg: 26,3 kg
 
Ja jag kan egentligen inte klaga alls, det här är precis vad jag hade väntat mig och jag nöjer mig med det. Nu är det bara 2,5 kg kvar tills nästa delmål (-20 kg)! HURRA!

Dag 98

Nu pilar jag iväg till jobbet! Det är min sista vecka på mitt sommarvikariat och jag har råångest över vad jag ska ta mig till efter att den tar slut. I vanliga fall så skulle jag dövat den här ångesten med en jävla massa skräpmat och feel-good filmer men nu när jag inte gör det känner jag allt så starkt att jag nästan blir paralyserad. Vidrigt jobbigt faktiskt!
 
Jag är iaf glad att jag inte trillat dit och börjat hetsäta på snart 100 dagar :O

Dag 97

Igår var jag på powerwalk och det kändes riktigt bra även om jag kände av foten lite grann mot slutet. 
 
Idag fyller min mamma år och jag ska iväg och fira henne på i eftermiddag. Jag tänkte försöka hinna med att träna en del innan dess (helst både kondition och styrka) så att jag med gott samvete kan smaka på hennes födelsedagstårta! Jag borde färga håret också men det får nog komma i andra hand idag :P
 
 

Dag 93-96

Hej, jag vet att jag har varit sämst på uppdatering de här dagarna men jag har varit på jobbet från klockan 8.00 till 21.00 och varit helt död när jag kommit hem. 
 
Jag har ätit tre havreflarn i helgen och även om jag vet att det är töntigt så är jag nu jätteorolig för att jag "trillat dit" igen och kommer gå bananas med kakor, chips och glass. Än så länge ingen fara men jag MÅSTE ut och promenera idag för det var jättelänge sen sist! Jag la ju av med promenaderna när foten pajade men jag har fortfarande inte tagit tag i mig själv fast foten varit bra i typ en vecka. Så knäppt.
 
Förutom att äta supernyttigt och motionera så ska jag idag också köpa en present till min söta mamma som fyller år imorgon. Jag vet inte riktigt vad bara så det måste jag också fundera ut.
Jag vill junna springa till hösten men jag vet inte hur jag ska våga börja!
 
 

Dag 92, invägning!

Startvikt: 113,8 kg
Veckans vikt: 97,0 kg
Veckans minus/plus: -1,0 kg
Total viktnedgång: 16,8 kg
Kvar till 70 kg: 27 kg
 
ett kilo minus på vågen känns jäkligt bra, speciellt med tanke på att jag åt tårta igårkväll och jag har varit skadad hela veckan. Jag ska ut på långpromenad idag och se hur ont det gör i foten nu. Förhoppningsvis kan jag ändå gå relativt långt utan att foten pajar helt. 
 
Jag har märkt att jag oftast är ganska pessimistisk dagarna innan jag ska väga mig och jag ber om ursäkt för det. Jag skriver typ jämt att jag inte kommer gå ner något men sen gör jag ju det ändå. Det känns väldigt bra att jag inte har gått upp någonting de här invägningarna utan alltid gått ner åtminstone lite. Det känns helt enkelt jävligt bra!

RSS 2.0