duktigt värre

Alltså, jag känner mig så himla duktig idag! Efter att jag skrev senaste inlägget så hoppade jag upp på cykeln (har inte cyklat sen jag trillade och kände att det var dags) och trampade iväg en mil. Det gick så himla mycket bättre än sist, jag känner att jag fått upp flåset lite. Sen kom jag hem och gick igenom mitt styrketräningsprogram. Efter att ha pluggat, käkat lunch och kollat på serier så bestämde jag mig för att gå en långpromenad också! Jag powerwalkade i nära en timma och jag är fortfarande inte helt slutkörd, så himla gött!
 
Jag kan dessutom nu unna mig att äta en god fredagsmiddag ikväll och kanske ta ett litet glas vin till maten. Ska bara vänta på att sambon kommer hem sen ska jag göra tacobiffar, mums mums!
Älskar försommaren, det är så himla skönt att vara utomhus nu! Kolla vad man kan hitta på långpromenader (iofs från förra året men ändå!)

Mått

Jag tänkte uppdatera mina mått också för denna månaden! Det är ju trots allt den sista maj idag, så kör vi måtten en gång i månaden.
 
Överarm: 42 cm ( -2 cm)
Lår: 69 cm ( -3 cm)
Byst: 117 cm (-3 cm)
Midja: 92 cm ( -6 cm)
Mage: 121 ( -4 cm)
Stuss: 120 cm ( -6 cm)
 
Jag tycker det är skönt att jag har minskat på alla ställen och extra glad att det blev så mycket över midjan. Jag har alltid haft ganska dålig koll på mina mått så det ska bli spännande att följa utvecklingen faktiskt :)

Dag 30, vägning!

Ja det blev ju inte så mycket uppdatering igår men det var ju så himla fint väder och då vill man ju inte sitta framför en dator utan vara ute. Men idag så blir det iaf invägning och jag är faktiskt lite besviken på resultatet. Jagville ju gärna ha gått ner 1 kilo så att jag skulle ha gått ner 8 kg på en månad, men det blev inte så. Jag brukar ju samla på mig mcket vätska så jag går upp vikt när jag har mens (och om inte annat känner jag mig jäkligt äcklig) så jag får väl skylla på det. Men jag ger inte upp, jag får kämpa hårdare framöver så jag får de resultat jag vill ha!
 
Startvikt: 113,8
veckans vikt: 106,5
veckans minus/plus: -0,5
Total viktnedgång: 7,3 kg
Kvar till 70 kg: 36,5 kg
 
Så ja, det var väl inte det sämsta av resultat men man blir alltid sur när man skött sig exemplariskt och man ändå inte når de resultat man vill ha. Jaja, jag ska ut och cykla en lång runda idag så att jag kan käka middag med min pappa ikväll. Jag ska uppdatera en gång till idag om jag inte fastnar ute i solen :D
 
 

dag 29, antiklimax

Ja idag skulle det ju vara invägning, men naturligtvis är vågen död. Jag ska köpa nya batterier till den idag så kan vi se om den återuppstår vi jag kan väga mig imorgon. Antiklimax. Jag tycker iofs det är ganska skönt för jag har precis fått min mens och i början av den känner jag mig alltid så uppsvälld och tjock och ibland går jag faktiskt upp en del i vikt också. Kan vara skönt att vänta en dag, men det känns ändå lite trist när man är så spänd på att se hur det har gått. 
 
Så länge roar jag mig genom att kolla in skillnaden på min startvikt och min målvikt med hjälp av modelmydiet. Kolla vilken skillnad det är, det vore ju helt underbart att få känna hur det känns att väga så pass mycket mindre! 

 

ätstörd

Nu har det snart gått fyra veckor sen jag tog tag i det här med vikten och jag märker redan stor skillnad på mig själv. Inte bara det att jag gått ner typ sju kilo men att jag känner mig så himla mycket piggare än innan. Jag äter väldigt lite nu, jag ska ligga på typ 1300 kcal om dagen för att gå ner men jag ligger oftast under det vilket är för att jag försöker kontrollera mig själv så mycket som möjligt eftersom jag har en ätstörning.
 
Jag har tröstätit så länge jag kan minnas och jag gömde kakor, godis och chips i mitt rum när jag bodde hemma. När jag var runt sexton så eskalerade det och jag började hetsäta på riktigt, det var inte längre så att jag köpte med mig ett paket kakor hem två gånger i veckan som jag åt upp själv utan jag åt allt jag om över och väldigt snabbt. Det blev värre sen när jag flyttade hemifrån och hade mer pengar, tid och kunde gå och handla när som helst. Jag skäms jättemycket fortfarande och vill inte att någon ska veta detta men jag kunde, bara för en månad sedan, vänta med spänning på att min sambo skulle jobba och sen sprang jag till affären och köpte två påsar chips, chokladbollar, godis och kanske någon skräpmat. Sen när jag kom hem la jag inte ens in maten i kylen eller skafferiet utan satte mig direkt i soffan och kollade på serier och vräkte i mig chips. Om det mot förmodan blev något över slängde jag det eller gömde det någonstans i lägenheten innan min sambo kom hem igen. När han väl var hemma låtsades jag som ingenting och åt kvällsmat med honom som vanligt.
 
Jag är jätterädd för att förlora kontrollen såhär och jag försöker undvika alla triggers så mycket som möjligt. Jag vill ju vara frisk, sund och bli smal så jag måste sluta. Det är därför jag äter så exakt uträknade portioner nu mer, för att både krympa magsäcken så jag ska vara mindre hungrig och för att ha stenkoll på vad jag äter. Jag hoppas att jag kan bli frisk nu och att jag aldrig mer gömmer en nästan tom chipspåse någonstans i min lägenhet.

Dag 28

Godmorgon! Idag är jag konstigt nog sprängfylld av energi och ska ut på en pw nu innan frukost. Ska bli apgott med frukost sen förresten, även om inte magen direkt skriker så är jag väldigt sugen på mat.
Jag ska kolla runt efter lite goda fiskrecept sen tänkte jag, jag är så dålig på att laga fisk så jag behöver inspiration innan jag sätter igång.
 

problematik

Det här är ett stort problem med att gå på diet; Min sambo vill att jag ska följa med på en middag imorgon men jag vill verkligen inte. För det första så har man som gäst ingen kontroll alls över vad som serveras, det kan vara allt från pasta till lchf och jag vill inte behöva förklara att jag inte äter ditten och datten. För det andra så är det dagen innan nästa invägning (väger ju mig på torsdagar) så jag tänkte hålla igen extra mycket på maten imorgon och det betyder att jag ska äta minst på kvällen. Min sambo blir irriterad på mig men jag tycker verkligen att det är JÄTTEjobbigt att behöva förklara för människor att jag är för tjock för att äta. Jag stannar hellre hemma en vecka till och ser till att jag går ner de där kilona som jag har haft som mål.
 
Men jag börjar fundera på om jag är för taskig nu. Det är ju inte min sambos fel att jag är så tjock och han vill ju bara att jag ska följa med på en middag. Men jag känner också mig själv och om jag börjar avvika från veckoplanen så dröjer det inte länge innan jag börjar fuska med allt annat också. Eller så inser jag imorgon att jag är en tönt och följer med ändå. Vi får se.
Det här var väl en kul gej förresten? Det ska jag också göra så man får en konkret bild av hur mycket man har förlorat :D bildkälla

mat

jajamen, när man väl bestämmer sig och sätter ner foten så går det ju bra. Idag har jag kommit längre i plugget och hållt ordning på maten minsann. Jag har inte käkat middag än, jag brukar inte äta förrän vid 18.00 så min sambo hinner hem och kan göra mig sällskap, men jag har för en gångs skull planerat i förväg.
 
Frukost:
1 kokt ägg
2 st knäckesticks (nässlor och bovete, leksands tre kullor)
 
Lunch:
1 banan
50 g rysk yoghurt
1 knäckestick
 
Middag:
1 kycklingfilé
200 g kokta grönsaker
 
Övrigt:
1 äpple skuret i bitar med kanel på
2 koppar kaffe
 
Detta blir enligt Shape Up-appen 771 kcal och då har jag inte räknat in mina promenader (en morgon på 30 minuter och en kväll som jag inte har gjort än.) Fortsätter jag såhär så borde det väl bli ett minus på torsdag?
Har ni förresten sett att Arrested development har kommit ut med en ny säsong på Netflix? Så sjukt nderbart, älskar verkligen den serien och planerar att titta på åtminstone 2 avsnitt ikväll :D
bildkälla

dag 27

Blä, idag är jag skittrött. Jag är väldigt sömnkänslig, jag måste sova åtminstone 7 timmar för att inte vara en zombie, nu har jag bara sovit 6 timmar så jag får väl klunka i mig svart kaffe löpande under dagen. Jag smygvägde mig idag också, dumt nog, jag hade gått upp lite så nu är jag sur över det. Jag får komma på någon bra plan för att gå ner så jag får ett minus den här veckan också. Mer motion, mindre mat brukar vara ett vinnande koncept.
 
Jag ska gå en morgonpromenad nu vid åtta och sen ska jag gå och köpa lite ännu kalorisnålare mat. Vitfisk, grönsallad och makrilfilé blir det nu mera. Det vore förargligt om jag hade gått upp i vikt den här veckan när jag satt som mål att gå ner 8 kilo de första 4 veckorna.
 
Ledsen att det här blev ett så surt och jobbigt inlägg, jag skyller på att jag sovit för lite men det kommer ändra sig när jag får i mig kaffe och gjort mig iordning. Jag ska försöka peppa upp mig så att jag kan skriva något roligare sen. 

Dag 26

Efter att ha överlevt den trista helgen så är det alltså måndag igen. Jag följde med sambon upp tidigt innan han skulle iväg till jobbet så nu har jag hela dagen på mig för plugg, arbetssökande och motion. Jag tänkte börja med en pw, det är mycket roligare att gå nu när jag har nya hörlurar. Jag ska försöka hitta någon bra spellista på spotify som kan hjälpa mig att hålla tempot uppe. Ska komma ihåg att sätta igång runkeeper den här gången också, det är så bra att kunna gå tillbaka och kolla på hur långt/snabbt man har gått innan och försöka tävla lite med sig själv.
 
Jag har som sagt en del att göra i skolan den här veckan och den största utmaningen för min vikt är väl att jag inte ska bli så nervös och stressad att jag börjar hetsäta OCH att jag ska röra på mig tillräckligt. Jaja, bara att sätta igång då då.

åh!

Som jag skrev innan så kan vissa dagar kännas riktigt tunga och man tror att man aldrig kommer lyckas med sina mål. Men alltså, det finns ju massor av duktiga personer som har lyckats gå ner jättemycket i vikt. Kan dom så kan jag också!
Kelly Osbourne tillexempel! jag har alltid tyckt att Kelly har haft jäkligt cool stil men man ser nu när hon är smal att hon verkar mer inspirerad. Kolla bara in henne när hon har lila hår tillexempel! (Hon har gått ut och berättat att skvallerpressen skrev mer skit om henne för att hon var tjock än för att hon hade drogproblem. Så himla stört!! Det visar verkligen vad media anser om överviktig människor)
Eller Sarah Rue! Jag älskade henne som Carmen i serien Popular om ni minns den. Hon är så himla snygg tycker jag. (Bilder från People Magazine)
 
Annars finns det ju en mängd viktbloggar med superduktiga tjejer som har kämpat hårt och kommit långt på vägen mot sina mål. T ex sofija eller värsta feta bloggen

motivation

Den här helgen har varit ganska jobbig för jag har varit vansinnigt godissugen. Det var ett bra tag sen jag gick så här länge utan att äta godis, efterrätter eller chips. Har varit bisarrt sugen på choklad idag men ag har hittills lyckats styra undan tankarna genom att göra lite frozen yoghurt som jag ska få äta till efterrätt ikväll. Jag älskar att baka och laga mat så det var kul att få testa att göra något nytt som man kanske kan unna sig varannan helg eller nått.
 
Jag har ckså tänkt mycket kring motivation. varför jag vill gå ner i vikt. det finns ju en miljon anledningar så klart, men ibland behöver man något som är väldigt konkret och som man kan ta på. Jag letade fram en klänning som jag fick av min pojkvän för ett tag sen. Den är alldeles för liten men så vacker att jag aldrig skulle göra mig av med den. Mitt mål är att kunna ha på mig den på nyår i år. Jag har hängt fram den på sovrumsdörren så jag kan se den varje dag och det peppar mig jättemycket!
Jag älskar verkligen den här klänningen och det är så hemskt att jag aldrig har kunnat använda den! 
Jag ska leta fram lite andra kläder i min garderob som jag kan ha som "delmåls-kläder" alltså sånna som inte är alldeles för små utan som jag nog kan börja ha snart igen. Jag har en jättefin blåvit sommarklänning som hade varit rolig att kunna ha till sensommaren. När jag tänker på alla fina kläder jag skulle kunna ha på mig så känner jag att det kan vara värt att kämpa igenom det här sockersuget ett tag till alltså!
 
 
 
 

dag 25

Oj vilken härlig morgon det har varit. Jag sov till nio sen gick jag upp och åt världens godaste frukost och hat kollat lite grann på dåliga serier. Nu ska jag ta och köra mitt styrketräningsprogram, hoppa in i duschen och sen ska jag plugga massor. Jag tänkte ta en pw lite senare i eftermiddag också, hoppas att vädret har klarnat upp till dess.
 
Jag känner mig helt svag i armarna idag förresten, vad fanken kan det bero på? Jaja, lite styrketräning borde få igång dem igen!

efterrätt

Hm, den här dagen blev väldigt konstig. Inte dålig egentligen men extremt innehållslös och ja.. tråkig typ. Konstigt när det är lördag och allt. 

Jag ska försöka vända detta nu till kvällen genom att göra ugnsstekta kycklingklubbor med stekt portabellosvamp och en god sallad till kvällsmat. Min sambo vill kolla på friidrotten ikväll (tack, men nej tack) så jag ska nog ta och kolla på en bra film eller serie som han inte vill se. Kanske ska jag äta lite efterrätt också. Just nu är det bästa jag vet rysk yoghurt. Det är som grekisk/turksk yoghurt men ännu krämigare och godare! den är på 17% medan de andra är på 10% men det är så gott så det spelar ingen roll, man får äta lite mindre istället :) Eller för de som går på LCHF borde det ju vara bra antar jag.
bildkälla
Just ikväll ska jag äta den med lite blåbär och hasselnötter tror jag. Eller kokos. 
Så sjukt hungrig nu känner jag!!!

dag 24

Ååååh, regnigt och trist idag. Jag sov lite för länge också och åt frukost ganska sent. Så knäppt, det känns som om jag är bakis idag trots att jag bara drack ett litet glas vin igår och har sovit åtta timmar inatt.
 
Jag vill verkligen inte alls gå långpromenad idag, det verkar skittråkigt. Jag funderar på att promenera till köpcentret Nova Lund, som inte ligger så långt från mig, och köpa hörlurar till min iPhone. Jag har tappat bort dem och det är så tråkigt att promenera utan musik. Sen måste jag spenderar hela helgen med att plugga. Fy vad trött jag är på detta, nästa termin vil jag verkligen jobba istället. Ska sätta mig ner och söka varenda jobb på platsbanken nästa vecka.
 
Nä det här blev ju inget kul och positivt inlägg, det är nog bästa att jag slutar skriva och tar mig i kragen istället. Jag ska försöka göra ett roligare inlägg senare idag istället!
 

Fredagskväll

Herregud vad trött jag är nu. Det märks att jag inte äter så mycket som jag har gjort innan, jag drack ett glas vin efter maten och höll på att somna på fläcken! Eftersom att jag vet att det är viktigt med sömn (och jag ändå inte har något vettigt att göra när jag sitter uppe) så slutar jag kämpa emot och går och lägger mig nu. 
 
Imorgon ska jag vara jätteduktig och motionera massor har jag bestämt!

dag 23

Tidig morgon idag också. Sambon ska upp och jobba så då stider jag också upp, trots att jag bara ska sitta hemma och plugga. Det är ganska skönt att komma upp i tid tycker jag ändå och jag ska försöka ta en lång promenad antingen innan eller efter frukost. Det är ju bäst för ämnesomsättningen att gå en promenad på ca 30-45 minuter innan frukost, men jag orkar nästan aldrig det. Jag är alltid så hungrig på morgonen och vill alltid äta frukost ganska omgående.
 
Annars idag ska jag testa ett styrketräningspass som jag fick hjälp att utforma igår. Jag har ganska många i min närhet som är superduktiga både på träning och kost som jag kan be om råd när jag behöver hjälp, himla skönt faktiskt. Jag vet ju hur man tränar, men jag hatar att göra det på gym, så det var guld värt att få gå igenom vissa rörelser och veta hur jag ska göra för att ge maximal effekt. 
 
Nu ska jag fixa frukosten, magen skriken så promenaden får vänta!
Jag har glömt bort att belöna mig för att jag har varit så duktig så idag tänkte jag köpa en bukett fina rosor också. Jag älskar att ha fina snittblommor hemma som luktar gott!

kvällskvist

Sådärja nu är det kväll och jag måste säga att jag är skittrött. Min nya läkare är supertrevlig och förtroendeingivande och jag får svar på provtagningen om typ två veckor. Fy vad det är jobbigt med sånna här undersökningen men oj vad tur de finns ändå.
 
Jag har varit duktig med maten idag också så jag känner mig ganska nöjd faktiskt. Har druckit obscena mängder kaffe men det gör ju inte så mycket för då orkar jag kanske gå en kvällspromenad också. Jag tvättar nu (hatar att tvätta) och vi får se om jag inte dukar under innan den är slut annars kanske jag går ut. 
 
 
 
 

dag 22 - VÄGNING

Jaaa, nu är det äntligen dags för veckans vägning! Har varit väldigt nervös för i början av veckan kändes det dom att det stod helt still men sen bara rasslade det loss. Jag har varit jättstrikt de senaste dagarna och ätit ganska lite, men jag känner mig konstigt nog både piggare och gladare. Jag ska till doktorn idag och kolla mina cellförändringar men förutom det känner jag mig riktigt jäkla bra.
 
Startvikt: 113,8
Förra veckans vikt: 109,0
Veckans vikt: 107,0
veckans minus/plus: -2 kg
sammanlagd minskning: 6,8 kg
kvar till 70 kg: 37 kg
 
Ja, alltså jag är riktigt nöjd. Minus två kilo den tredje veckan tycker jag var riktigt skönt. Jag ska bara försöka stålsätta mig så att jag inte rasar ihop fullständigt om jag får dåliga nyheter av doktorn. Det är annars ett typiskt tillfälle där jag förr skulle köpt med mig chips och kakor hem efteråt och bara frossat och tyckt synd om mig själv. Men man brukar väl säga att det bara tar tre veckor att starta en ny vana? Då är jag ju i land nu :P
 
 

klantig

Så fruktansvärt pinsamt, när jag var ute och cyklade innan så trillade jag naturligtvis. Jag halkade till på pedalen, tappade balansen och föll handlöst. Hamnade dessutom under cykeln så jag var fastklämd och knappt kunde komma upp, haha! Två bilister stannade till och med och frågade hur det gått. Jag var ärlig och svarade att det bara var mitt ego som var skadat.
 
När jag kom hem såg jag att jag fått ett ordentligt skrubbsår på knäet som blöder en del. Nog för att jag vill gå ner i vikt, men just genom att förlora hud och blod känns lite dumt, haha! Stannar nog inne resten av dagen i alla fall och tycker synd om mig själv, mina fina tights gick ju sönder!!

Dag 21

Imorgon är det vecko-vägning! Jag undrar verkligen vad jag kommer hamna på, det är så svårt att gissa. Jag har skött mig riktigt bra den här veckan så jag hoppas att åtminstone ett kilo har försvunnit. 
 
Jaja, jag ska inte gå händelserna i förväg. Jag är ganska otålig av mig vilket inte brukar hjälpa när jag ska försöka gå ner i vikt, men den här gången ska jag verkligen stålsätta mig för att inte tröttna och ge upp när vågen står still. Det är mycket därför jag startade den här bloggen, för att jag ska ha nånstans att göra av med alla tankar och frustration när den dagen kommer. 
 
Jag vet att bloggen kanske inte är superskojjig nu, men håll ut! När jag gått ner några kilon till ska jag lägga ut lite före- och efterbilder. Jag älskar att titta på före- och efterbilder av andra människor som lyckats, inget annat ger så mycket inspiration tycker jag! Om ni tycker likadant kan ni kolla in på Naughtyns blogg, det var några år sedan hon kämpade med sin vikt men hon har verkligen lyckats och resultaten finns kvar på hennes blogg. Sjukt motiverande verkligen :D 

Äpple

Idag har också varit en riktigt bra dag faktiskt. Jag har haft lite sötsug nu på kvällen så jag skivade ett äpple och åt med kanel på. Sjukt gott! Jag älskar verkligen frukt och det är en sån grej jag inte tänker dra ner på! Vissa studier tyder dessutom på att man kan gå ner i vikt snabbare om man äter äpplen.
 
Det har spöregnat idag och jag såg ut som en dränkt katt när jag kom hem efter en liten cykeltur. efter det har jag hållt mig hemma och försökt lära mig jonglera. Min pojkvän är jätteduktig jonglör och även om det är svårt är det riktigt kul när man gör framsteg. Precis som med viktminskningen!m

Dag 20

Jag tänkte skriva lite grann om hur jag äter om dagarna. Igår så var det en riktigt bra dag på matfronten, trots att jag var på bio och hade en kompis över som åt kvällsmat med oss. Here it goes:

Frukost:
1 kokt ägg
2 st (20 g) kantarell- och lingonsticks
50 g jordgubbar
1/2 banan
50 g rysk yoghurt (17%)
 
Lunch:
50 g halloumi
1,5 tomat
10 g rödlök
 
Kvällsmat:
200 g kycklinglår, färdiggrillade (utan skinn)
75 g trädgårdsmix
1 tomat
1 msk tzatziki
 
Kalorier förbrända genom cykeltur: 229
Sammanlagt: ca 792 kcal
 
Jag äter alltid mest till frukost, bland annat för att jag är ganska hungrig på morgonen men också för att jag försöker komma ifrån det dr med att äta på kvällen. Innan så ville jag ALLTID ha godis, chips eller något annat snacks på kvällen när man satt i soffan och kollade på serier. Men det här är den 20:e dagen jag ska strunta i det och det har gått väldigt bra hittills. Det har varit förhållandevis lätt att vända på "mat-dygnet". Innan så åt jag ganska lite till frukost, mådde mest illa om jag var tvungen att äta tidigt och vräkte i mig mer och mer under dagen, men så fort jag började äta mer frukost har jag kunnat trappa ner på kvällsmaten.

Utåt och inåt

Jag har alltid haft ett dubbelt förhållande till min kropp och det faktum att jag är en tjockis. Utåt sett har jag aldrig visat särskilt mycket att jag bryr mig om min vikt. Jag har alltid brytt migom mitt utseende med smink, kläder och sådär och har framställt mig som att jag är lika bra/snygg/hälsosam som mina kompisar som är mycket smalare än mig. Inåt däremot har det varit en kamp. När jag är ensam kan jag riktigt hata hur jag ser ut och innan har jag alltid tänkt att det inte är så mycket att göra åt mitt utseende, jag är så här tjock och ful för alltid. 
 
Det kommer gå åt många ansträngningar innan jag fattar att jag är på riktigt värd att gå ner i vikt. Att jag är värd att inte behöva flåsa när jag går upp för trapporna, att jag är värd att slippa skämmas över mig själv och att jag är värd att få tycka att jag är snygg. Vissa dagar kommer det säkert kännas precis som vanligt, att jag är ett misslyckande. Men jag hoppas att jag ska kunna vända det här och låta mig själv bli glad. Det är jag värd!! DET är att unna sig på riktigt till skillnad från godis och kakor!
 
 

Dag 19

Den här veckan kommmer att bl riktigt stressig känns det som. Jag har fortfarane en del att fixa med min examensuppsats innan den ska lämnas in och så ska jag till doktorn på uppföljning av mina cellförändringar på torsdag. Jag får nog stålsätta mig för att inte börja tröstäta, det är nämligen så jag brukar hantera stressiga moment i mitt liv. Jag ska försöka se allting positivt istället och ta det så lugnt jag kan.
Ikväll ska jag gå och se The Great Gatsby på bio med min sambo och en kompis. Vad fanken kan man ha som snacks på bion när man ska käka nyttigt? Känns trist att bara sitta med en Ramlösa, men det är nog det bästa ändå. Jag fick precis ett sms av min väninna som vill komma hem till mig innan och käka. BLÄ, det värsta jag vet är att bjuda andra på middag när jag bantar för jag kan ju inte bara servera hnne ett kokt ägg och en burk makrill i tomatsås till kvällsmat. 
 
Vågen verkar stå helt still nuförtiden, det känns inte alls bra. Men det är inte officiell invägning förrän på torsdag så jag kan ju hoppas på att ett litet kilo faller bort i alla fall.Det verkar bli vackert väder idag så jag kan ju om inte annat ge mig ut på en cykeltur idag!
 
 
 

söndagar alltså

Det känns verkligen att det är söndag idag. Har inte gjort ett dugg vettigt på hela dan, jag har bara suttit vid skrivbordet och stirrat på allt jag borde läsa och undvikit att gå ut. Min söta sambo gick till och med och la sig igen efter frukost, haha! Men nu ska jag minsann snöra på mig gympadojjorna och tvinga honom tt följa med mig ut på en promenad för nu är det uppehållsväder. 
 
Jag tänkte också tipsa om de godaste frukost-grejen jag vet just nu, knäckebrödssticks med kantarell- och lingonsmak från Leksands tre kullor.
Jag äter två sånna här bitar till frukost (på morgonen äter jag kolhydrater för att sedan minska succesivt under dagen) och de är helt fantastiskt goda. När de tar slut ska jag nog testa smaken Nässlor och bovete, yum yum!
Annars äter jag alltid ett kokt ägg med lite salt till frukost.
 

Dag 18

Jag kunde inte låta bli att väga mig imorse, himla dumt gjort då jag faktiskt hade gått upp nästan ett kilo fast jag tyckte att jag var så duktig igår. Inte så kul, men jag ska inte ge upp. Jag tröstade mig med att äta lite havregrynsgröt till frukost, himla gott faktiskt, speciellt med blåbär på!
Idag är det skitväder ute och jag har ingen lust alls att ge mig ut på långpromenad eller cykeltur. Jag borde komma på nån träningsform som jag kan göra inomhus. Helst inget där man måste hoppa och skutta eftersom jag bor i en ganska lyhörd lägenhet och grannarna blir nog oroliga om de tror att jag rastar en babyelefant i vardagsrummet. Får fundera på det här...
Dagens motivation är förresten det här! När jag har gått ner tillräckligt i vikt ska jag unna mig riktigt snygga underkläder från agent provocateur. Som det är nu så är de för det första alldeles för dyra för mig, för det andra skulle det inte se snyggt ut på mig och för det tredje skulle de nog vara sjukt obekväma. Men om 25 kilo så kan jag faktiskt fundera på det tror jag. Åh, så snygga att de är bättre än godis!

De där måtten...

Ja jag lovade ju att jag skulle visa de där måtten också. För det första så har jag fått mäta om mig då jag inte har någon aning om hur stor jag var för 17 dagar sen. Sen är det inte morgon nu så magen är ju större än den brukar. Men FY vad äcklig jag känner mig nu när jag har måtten framför mig! Herregud, vad stor jag är!
Men det ger mig ändå mer motivation än vad jag trodde, jag blir sjukt pepp på att få bort de där äckliga centimetrarna från min kropp, nu nu nu. Här kommer de:
 
Överarm: 44
Lår: 72
Byst: 120
Midja: 98
Mage: 125
Stuss: 126
 
Så, inget vin framför eurovision ikväll utan jag ska dricka ett glas vatten och lägga mig i tid så jag orkar motionera imorgon. 
 

sommarvärme

Åh så skönt väder det är idag, så himla varmt! Det är en sak jag verkligen ser fram emot med att gå ner i vikt, att värmen BARA är härlig och inte ett hinder. Som det är nu skaver det på låren om jag inte har strumpbyxor på mig (och nåde mig om de går i sönder), jag skäms för mina stora överarmar och vill inte ha för kort kjol. Om jag går ner en del i vikt kommer ju allt det försvinna och man kan bara njuta av den underbara sommaren.
 
Idag på dopet var det jättetrevligt och det var en ganska lätt buffé så jag behöver inte ha dåligt samvete. En annan sak som peppar mig för viktnedgång är ju att jag så himla gärna vill ha barn inom en snar framtid och det blir ju väldigt mycket lättare om jag inte är så himla tung.
Nu ska jag käka en halloumisallad, har fått dille på stekt halloumi på sistone!
Den här salladen ska jag definitivt käka i sommar! Bild och recept härifrån!

Dag 17

Jag har masat mig upp halv åtta idag för att gå en powerwalk innan frukost och känner mig väldans duktig. Igår blev det ingen långpromenad men däremot cyklade jag en mil. Jag har ingen aning om hur snabbt tränade människor/icke-tjockisar cyklar en mil men jag gjorde det iaf på 38 minuter och det kändes väl helt okej. Sen drack jag lite vitt vin (sjukt gott med kallt vitt vin när det är så varmt och skönt) men det kändes ändå ok. 
 
Idag ska jag däremot på dop och jag vet att det kommer bjudas på mat. Jag har alltid haft svårt för det där med att berätta för folk att jag går på diet eller bantar (samma sak nu också) så vi får se hur jag gör med maten. Förhoppningsvis finns det lite nyttiga saker som man kan äta mer av. Hur har ni gjort med när ni har börjat banta, berättade ni för alla eller höll ni det för er själva?

Förklaring och invägning

Jag kanske borde förklara hur jag tänkte göra för att gå ner i vikt. För det första så har jag dragit ner rejält på kolhydraterna eftersom att det är dem jag älskar mest. Pasta, potatis, vitt mjöl, socker och ris kan jag äta enorma mängder av, så jag örsöker att utesluta dem så mycket som möjligt. Sen räknar jag kalorierna också för att se ungefär hur många jag kan äta och gå ner i vikt. enligt appen Shape Up så kan jag äta ca 1400 kalorier för att gå ner ett kilo i veckan, men jag försöker ligga lite under det för att vara på den säkra sidan.
När det gäller träning så ska jag promenera, cykla och köra lite styrketräning. 
 
Så, fast det är dag 16 för mig i den egentliga tiden så är det ju dag ett för bloggen. Så jag kör en invägning här idag. Tyvärr har jag tappat bort mitt måttband så jag får köpa ett nytt och köra mätningen imorgon istället. Det känns ganska läskigt, för jag har aldrig någonsin berättat för någon vad jag väger, även när jag vägde som minst, runt 80 kg tyckte jag det var så enormt tjockt att jag skämdes jättemycket. Men nu är det dags!

Startvikt: 113,8
Veckans vikt: 109,0
veckans minus/plus: -1,0 kg
total viktnedgång: 4,8 kg
kvar till 70 kg: 39 kg
 
Allt som allt är jag nöjd. Nästan fem kilo på två veckor är bra, men sen vet jag också att det kommer gå långsammare framöver. Men det gällar att kämpa på och inte ge upp. Nu ska jag sätta mig och plugga, sen ska jag ge mig ut på promenad!
 
 
 

Första inlägget, dag 16

För 16 dagar sedan bestämde jag mig för att ta tag i min vikt som skenat iväg de senaste åren. Jag har alltid varit överviktig och pendlat en del i vikt men jag har aldrig varit så här stor och jag är vansinnigt trött på det. Jag vill gå ner så att jag hamnar på 70 kg, vilket kommer vara på den översta skalan av "normalvikt" om man går på BMI. Det innebär att jag måste gå ner 44 kilo sammanlagt innan jag är där, vilket just nu känns tungt men jag ska göra mitt absolut bästa.
Den här bloggen ska få bli ett sätt att hålla koll på mig själv och mina egna rutiner kring mat, träning och så klart viktminskning på väge mot mitt lättare liv!

RSS 2.0