Dag 60

I just denna stund håller jag på att färga min utväxt. Så himla tråkigt, hatar att vänta verkningstiden. Min sambo ligger fortfarande och sover och vädret suger idag. Men jag kommer ändå inte ha tid att faktiskt vara ute så mycket så det är strunt samma. Vid elva ska jag åka och köpa nya möbler till lägenheten (hurra! Det behövs!) och senare är vi bjudna på middag hos några kompisar. Ska bli himla trevligt!
 
Dagens matlista:

Frukost:
1 kokt ägg med lite salt
1 skål yoghurt med färska jordgubbar
 
Lunch:
150 gram laxfilé
sugarsnaps-sallad
 
Kvällsmat:
????  <-- vad jag blir bjuden på

sommar

Idag har det ju spöregnat hela dagen och jag har varit jättedeppig pga mensvärk och att ingen vill hitta på nått. Till sist begav jag mig ut på en powerwalk alldeles själv istället och lyssnade på Carolina Gynnings sommarprat samtidigt. Precis som en belöning så sprack molnen upp och det blev helt plötsligt jättefint väder! 
 
Nu ska jag göra kvällsmat; lugnsbakad ax med grönsallad och till efterrätt blir det svenska jordgubbar. Så himla somrigt allting känns helt plötsligt!
Precis så här skulle jag vilja att varje sommardag såg ut <3

Dag 59, mått för Juni

Så har det snart gått två månader sedan det att jag bestämde mig för att ta tag i vikten. Jag har gått ner 11,5 kilo på den tiden och jag ser att kroppen har förändrats så jag tog mina mått idag också. 
 
Överarm: 40 cm ( -2 cm sedan förra mätningen, -4 cm totalt)
Lår: 64 cm (-5 cm sedan förra mätningen, -8 cm totalt)
Byst: 112 cm (-5 cm sedan förra mätningen, - 8 cm totalt)
Midja: 90 cm (-2 cm sedan förra mätningen, -8 cm totalt)
Mage: 116 cm (-5 cm sedan förra mätningen, -9 cm totalt)
Stuss: 115 cm (-5 cm sedan förra mätningen, -11 cm totalt)
 
Det här känns bra! Min midja har flyttat sig lite och jag vet inte om jag mäter på exakt samma ställe längre men jag är helnöjd när man ser hur mycket jag gått ner totalt. Att min stuss har blivit så mycket mindre känns jättekonstigt tycker jag men jag anade nästan det med tanke på hur arbetskläderna sitter nuförtiden. Så himla skönt!

Dag 58

Hurra idag är det fredag! Jag äre ledig i helgen och ska sova i hundra år, röra mycket på mig, träffa kompisar och kolla på Lost hade jag tänkt. Sjukt skönt!
 
Jag är fortfarande nöjd med att jag gick ner ett kilo igår, jag ska göra mitt yttersta för att inte fuska den här helgen med mat eller motion så jag kan komma under det där jäkla 100-kilos sträcket snart. Åh, vad jag ser fram emot det!

Dag 57, vägning!

Hurra, det blev ett minus i alla fall!! Jag kan säga att jag hade ganska mycket ångest inför tanken att stlla mig på vågen idag men oj vad skönt när jag såg resultatet!
 
Sartvikt: 113,8 kg
Veckans vikt: 102,3 kg
Veckans minus/plus: -1,0 kg
Total viktnedgång: 11,5 kg
Kvar till 70 kg: 32,3 kg
 
Senare i veckan så ska jag ta och mäta mig också, nu har ju nästan hela juni gått! Som jag sagt tidigare känns det verkligen som om att tiden flyger iväg.

Dag 56

Nu är det snart dags att jobba kväll! Jag har ätit stor frukost och ska äta en ordentlig lunch samt ta med en matlåda så jag inte behöver äta när jag kommer hem vid tio-tiden vilket annars brukar vara ett problem. 
 
Det är jättehemskt väder hr nu så jag känner mig helt deppig. Jag hatar regn och kyla (åtminstone när det ska vara sommar) och blir alltid jättelåg i humöret när jag måste jobba och vädret är kasst. Det känns som om man inte vaknar på hela dagen.
 
Imorgon är det invägning (!) och jag har inga förhoppningar alls. Jag vill bara inte ha gått upp nånting, heltidsarbete på konstiga tider och midsommarfirande kan ju annars sätta käppar i hjulen. Vi får se helt enkelt, annars måste jag nog börja skriva matschema och sådär...

Dag 55

Sådärja då har jag haft en fantastiskt skön ledig dag och nu återstår bara jobb. Vi sov till halv elva idag och det var så jävla skönt. När jag vaknade kände jag mig för en gångs skull utvilad :)
 
Vi åkte på utflykt till en jätevacker park och knatade runt några timmar sen glömde vi äta lunch och jag har ätit lite för mycket ikväll pga det men jag har iaf inte ätit för mycket sammanlagt, har hamnat på ca 1200 kcal. Nu ska vi se på Lost och sen ska jag sova supergott!

Dag 54

Nya tag! Det är måndag, jag börjar jobba klockan åtta och är ledig imorgon. Perfekta förutsättningar för att ta nya tag med vikten eftersom jag har gått upp!! Jag fattar fortfarande inte hur det är tekniskt möjligt att gå upp när jag inte äter så mycket och jobbar massor men jag tror att jag måste börja röra på mig mer. Det kommer bli ganska jobbigt eftersom mitt arbete i sig är fysiskt och jag alltid är trött när jag kommer hem. Men jag tror på att cykla typ...
 
Nu måste jag packa ihop mig så jag hinner till jobbet!

Dag 53

Aaargh, jag har vägt mig varje dag nu och jag går inte ner ett gram, vad gör jag för feeeel??????
Sjukt frustrerande! Nästa vecka blir det fan bara vaten och äggvita som jag får inta för de här är ju löjligt!

Dag 52

Idag är det midsommardagen och jag är ledig, hurra! Jag passar på att åka på utflykt med min familj och pojkvän för att faktiskt känna att jag är ledig. Vi ska ta oss ner till Österlen och om det inte är direkt iskallt så ska jag bada i havet för första gången i år :D
 
Efter invägningen igår så kändes det ju väldigt trist och jag var hemskt sugen på att äta enorma mängder  midsommarmat efter jobbet. Jag höll mig ändå ganska bra tycker jag, men jag åt faktiskt lite glass till jordgubbarna (fy fan vad gott, jag dog!!) så jag har fuskat lite. Jag tror att jag måste göra upp en slags plan för hur jag ska göra för att gå ner i vikt nästa vecka, ska fila på den och så får jag lägga fram den här.
Älskar Österlen!

Dag 51, invägning

Glad midsommar! Den här veckan har gått käpprätt åt helvete kan jag säga, kan jag ha samlat på mig vatten? Jag har skött mig jättebra både med mat och motion och ändå går jag inte ner. Så sjukt frustrerande!
Startvikt: 113,8 kg
Veckans vikt: 103,3
Veckans minus/plus: -0,2 kg
Total viktnedgång: -10,5 kg
Kvar till 70 kg: 33,3 kg
 
Nu ska jag käka frukost och sen pilar jag till jobbet. Känner mig inte jättesugen på god midsommarmat efter detta fiasko men det ändrar sig nog...

Dag 50

Jaha, idag skulle det varit vägning, men det glömde jag helt bort när jag rusade till jobbet imorse. Började jobba jätetidigt och slutade inte förrän klockan em så nu är jag dödstrött. Vägningen får bli imorgon istället, så ska jag försöka uppdatera efter jobbet men innan vi sticker iväg för att fira midsommar. Kan gå!
 
Idag är jag som sagt dödstrött och var jätteotrevligt mot pojkvännen när jag kom hem. Han gav mig en frukt- och nötbar sen blev jag snäll igen :) Rekommenderas starkt, den var verkligen supergod!
NOM NOM NOM!!!
 

Dag 49

Idag känns det faktiskt lite bättre. Jag tror inte att jag kommer ha gått ner så mycket tills imorgon men det känns inte som om att jag ska dö av trötthet iaf och man får väl se det som positivt istället.
 
Jag ska jobba kväll idag och debatterar med mig själv om jag borde gå en powerwalk innan jag börjar eller inte. Det är kalrt att det är bra att röra på sig innan jobbet men pallar fötterna en pw och sen springa runt på jobbet? Vi får se, ska göra mig iordning först iaf...
 

Blä

Usch vilken knäpp dag det här var. Det var skönt att vara ledig men jag har varit så sjukligt trött, nästan som om jag skulle svimma. Det började vid middagstid och sen har jag knappt kunnat hålla ögonen öppna. Det blev ingen träning idag får ta igen det på torsdag istället. Nu är jag äntligen klar med allt som skulle göras idag så nu stupar jag i säng..

Dag 48

Hjälp, redan dag 48! Den senaste tiden har verkligen flugit förbi och jag blir helt nervös, hur ska jag hinna gå ner i vikt när allting går så fort? Men annars känns det bra, jag är ledig idag och har massor att fixa med innan min sambo kommer hem. Nu klockan 8-12 ska jag tvätta och städa sen ska jag ge mig ut och köpa nya matlådor eftersom jag måste börja ha med mig lunch på jobbet. Jag ska träna också, både konditions- och styrketräning blir det idag när jag är ledig.
 
I eftermiddag ska jag ta mamma under armen och plocka fläder. Jag älskar att göra saft och även om jag inte ska dricka så mycket saft nu så vill min sambo ha saftkalas med sig själv :P
Dessutom är det ju himla kul att plocka fläder!
 

powerwalk

Jag gick en powerwalk nu ikväll och slog massor av mina gamla rekord, främst hastighetsmässigt. Det är faktiskt kul att hålla reda på sina resultat och hur mycket man har tränat under en dag. Runkeeper är som sagt den app jag använder mest när det gäller viktminskningen för att jag tycker det är så spännande att se om jag kan slå mina gamla resultat.
 
Nu är jag sjukt trött så jag tänkte krypa ner i soffan och kolla på ett avsnitt av någon serie, funderar på att börja kolla på Biggest Loser eftersom det tydligen ska vara jättepeppande. Jag har bara zappat förbi det på tvn nån gång men man skulle kanske ge det en chans?
Sånna här bilder är ju verkligen peppande, nu ska vi se om programmet är bra också :P

Dag 47

Så var första dagen på semestervikariatet avklarad, så himla sköt. Känns skönt att vara tillbaka på jobbet också efter att bara ha suttit och pluggat hela året. Det gick jättebra med maten också, blev inte hungrig en enda gång trots att jag började jobba så tidigt. Det kan bero på att jag åt en stadig frukost av fiberhavregrynsgröt på morgonen :)

En av mina kollegor har gått ner jättemycket i vikt. Förr brukade hon alltid vara större än mig men nu är rollerna helt ombytta, hon är skitsnygg! Sån motivation att se hur stor skillnad det blir på en människas kropp! Det blir definitivt hårdträning för min del om jag ska ha en chans att hålla jämna steg med henne nuförtiden :)

trött

Imorgon börjar jag mitt semestervikariat och jag känner inte alls för det. Jag börjar skittidigt dessutom så jag måste gå och lägga mig alldeles strax.
 
Jag är lite orolig över hur det kommer gå med diet och motion nu när jag ska börja jobba heltid och kommer vara trött och behöva äta på konstiga tider. Tidigare har det alltid varit på jobbet som mina dieter har misslyckats. Jag hoppas att jag har kommit in i mina nya vanor så pass att jag inte kommer att bli frestad av godsaker eller omotiverad att träna. Det är nu själva utmaningen börjar.

Dag 46

Fy vad jag mår kasst idag. Jag var ju som sagt bjuden både på lunch och middag och det serverades alkohol på båda ställena, jag tackade nej till lunchen men drack vin till middagen. Sjukt gott men fy fan vad man känner sig dålig sen. Jag åt iaf inte för mycket, jag höll mig precis innanför kalorigränsen så det är jag nöjd med!
 
Idag så ska jag på utflykt med min sambo och hans familj, det ska bli ganska skoj faktiskt. De ville till Bosjökloster tror jag..
Det finns massa rosor i slottsträdgården! bildkälla
 

Dag 45

Igår var första gången under de här 45 dagarna som jag var sugen på att smaka på min sambos godis, han hade köpt chilinötter och de såg så jäkla goda ut. Men, hurra, jag var stark och smakade inte en enda nöt utan åt lite jordgubbar istället. Det går bra nu!
 
Idag så ska jag göra en massa grejer och jag blir bjuden både på lunch och middag men konstigt nog känner jag mig inte orolig för vad som ska serveras. Jag vet att jag kan välja bort det onyttiga nuförtiden och att jag äter mycket mindre portioner. Även om jag skulle vika av lite grann (inte för att jag vill det) så är det fortfarande enorm skillnad från hur jag åt innan och jag kommer gå ner i vikt. 
Nu börjar sommarkortet gälla också så nu jäklar ska jag ut i naturen på ledig tid!! Skog och hav, här kommer jag :)

Dag 44

Ojoj, vad jag är trött idag. Det har varit många tidiga mornar och eftersom jag har haft veckan ledigt så har jag stannat uppe lite för sent, inte bra. Jag har dessutom träningsvärk i lår och rumpa men det känns ändå ganska bra även om det gör ont.
Jag tänkte skriva upp lite kommande mål för min vikt och träning eftersom jag inte har reflekterat så mycket över det innan förutom "jag vill bli mindre och väga 70 kg" samt "jag vill kunna röra mig mer". 
Jag har ju uppnått mina två första mål när det gäller vikten: att ha gått ner fem kilo och tio kilo men här kommer de fem närmsta målen lite mer strukturerat:
 
1. 99,9 kg - under 100 kg
2. 97 kg - så mycket vägde jag sist jag gick ner i vikt men sen gick jag upp igen
3. 93,8 kg - minus 20 kg!!
4. 89 kg - att väga någonting som börjar på 8 har jag inte gjort på flera år och att se den är definitivt ett mål
5. 85 kg
 
Mina mål för träningen är lite mer diffusa, jag vet ju att jag måste träna ganska mycket för att min kropp ska se okej ut när jag går ner i vikt. Däremot så är jag inte så bra på att träna, jag tycker inte att det är så kul (förutom att gå långt med musik i öronen, det gillar jag) så mitt största mål är ju att jag ska hitta olika grejer jag tycker om. Så här är fem mål inför sommaren:

1. Gå/Cykla åtminstone 30 km i veckan  (har funkat två veckor i sträck nu, yay!)
2. Träna styrketräning minst 3 gånger i veckan och öka antalet repetitioner.
3. Simma! Jag älskar att bada och så fort det blir varmt i vattnet ska jag simma åtminstone en gång i veckan
4. Prova på att dansa, det finns gratis "prova-på" klasser här över sommaren så det får man ju utnyttja.
5. Testa att spela badminton. Min pojkvän föreslog att vi skulle spela tillsammans så det ska vi absolut testa!
 
 

Första före- och efterbilderna

Åååh, så himla jobbigt att lägga upp de här bilderna men jag ser det som en del av hela viktminskningen, att aktiskt acceptera hur jag ser ut och vad som krävs för att jag ska bli mer hälsosam. Jag vet att första bilden är skitdålig, men jag tyckte det var för jobbigt att fota mig i helfigur som störst så det blev lite hipp som happ. 
 
Sådärja då var det gjort, knappt 114 kilo kontra knappt 104 . Jag tycker att man ser lite skillnad iaf och jag är jättespänd på att se hur kroppen kommer att förändras mer. 
 

Dag 43, Vägning

Så var det den 6:e veckan och dags för vägning. Jag var ju lite orolig igårkväll men jag måste säga, FY FAN vad bra jag är!! 
 
Startvikt: 113,8
Veckans vikt: 103,5
Veckans minus/plus: -1,7 kg
Total viktnedgång: 10,3 kg
Kvar till 70 kg: 33,5 kg
 
Nu är de första tio kilona borta och det tog 6 veckor! Jag är jätte- jättestolt över mig själv och nu så är det bara att ta nästa tio kilo. Jag ska dessutom unna mig någonting fint nu eftersom jag uppnått ännu ett delmål. Jag vet inte riktigt vad för belöningar jag ska ha men jag lovar att skriva när jag kommer på något.

spänd

Ååh, knäckebrödssticksen var så fantastiskt goda, jag längtar redan till frukosten imorgon!

Jag har också en spänd förväntan inför imorgons viktresultat. Idag har jag varit ute precis hela dagen, gått jättemycket och haft fruktpicknick med en kompis. Men jag vet inte, det känns som om jag samlat på mig en del vatten. Eller så inbillar jag mig bara för att jag tycker att det är så spännande/skrämmande inför varje veckovägning och jag oroar mig jämt för att jag ska ha gått upp. Jag hoppas iaf på ett minus!
 
Nu ska jag sova för jag är helt utpumpad och min fina sambo ska upp jättetidigt imorgon för att åka till jobbet.

Dag 42

Ååh, jag vill väga mig nu! Jag tror att jag kommer ha gått ner iaf lite till imorgon och jag vill veta hur mycket! 
 
Den här viktgrejen är så himla frustrerande ibland. Jag är naturligtvis glad att jag gått ner så mycket som jag gjort men vissa dagar (som idag) känns det som om det kommer ta en evighet att nå mina mål och det känns lite hopplöst. Det värsta är att jag har satt mig i den här situationen helt själv och att jag inte har någon annan att skylla på, så jag antar att det bara är att hugga i och fortsätta för alternativet, att fortsätta vara fet, är ju faktiskt värre.
Nu ska jag äta frukost! Jag har köpt en ny sorts knäckebröd som jag är jättesugen på att testa!
Jag gillar verkligen fina förpackningar med knäckebröd, det känns så lyxigt att äta sådant till frukost. Ska bli spännande att prova dessa från Vilmas.
 

Dag 41

Ikväll ska jag på studentfest och har typ tusen saker att göra innan. Jag måste rensa avloppet i duschen så jag kan duscha, köpa en present till studenten, gå ut med hundarna, träna ett styrketräningspass och gå en powerwalk. Dessutom måste jag lägga upp en plan för maten ikväll. Hittills tror jag det bästa är att äta något litet innan jag sticker iväg så jag inte äter för mycket av det de serverar ikväll. Tårta och godis är naturligtvis totalförbjudet så det behöver jag inte ens fundera på.
 
Annars tror jag att det går bra med viktminskningen, det verkar som att människor har märkt det lite nu så det ska bli spännande att se om någon säger något om det ikväll.
Studentfester är så himla rolig, men jag måste försöka lägga band på mig själv med alkoholen, det blir lätt för mycket när man umgås med fulla ungdomar. Får hålla mig till tantbordet ikväll :P

tråkigt

Åh, jag är så himla uttråkad. Min sambo sms:ade klockan fyra och sa att han måste jobba över "på obestämd tid" och nu är klockan halv åtta, jag vill se på sista avsnittet av Game of Thrones och äta en persika! Jag funderar på att gå en kvällspromenad istället för att sitta i soffan och vänta. 
Jag hatar att ha tråkigt, det var alltid då jag brukade hetsäta som värst förr och jag är livrädd för att vara sysslolös nuförtiden. Det är inte lika illa som det har varit, men jag blir väldigt sugen på att äta fortfarande. Nej, jag tar en promenad istället!

Dag 40

Ny vecka igen! Detta blir alltså sjätte veckan (på torsdag) och jag mår himla bra faktiskt och är inte hungrig, yr eller sockersugen. Jag tycker ju fortfarande inte att jag ser så annorlunda ut, trots att jag gått ner en del, men jag känner att kläderna sitter lite, lite lösare i midjan vilket är skönt.
 
Nu är det snart dags att köpa sommarkortet också så man kan ta sig runt med kollektivtrafiken i sommar. Så fort jag kan använda det ska jag åka ut i naturen och simma, powerwalka eller promenera. Det ska bli kul att röra sig på ett annat sätt snart, jag börjar tröttna på de vanliga promenaderna här hemma...

träning

Wäh, träningsärken har inte blivit bättre utan snarare värre nu framåt kvällen. Men jag ser det som ett tecken på att de musklerna behövde lite arbete för så hårt tränade jag egentligen inte. Jag körde styrketräning idag också men fokuserade på armar och axlar istället. Jag känner mig så himla duktig nu, trots att det är jättejobbigt så fortsätter jag och gör klart det jag hade tänkt att jag skulle göra. 
 
Annars har jag kört alldeles för lite konditionsträning de senaste dagarna så imorgon måste jag lägga till en cykeltur till de promenader jag annars gör, jag behöver verkligen få upp flåset lite (mycket). Men jag är ändå stolt över mig själv, jag har nog aldrig rört på mig så mycket som jag gör nu.
Det bästa jag vet just nu är att googla massa peppande saker om träning och kost. Det funkar faktiskt att läsa citat och se bilder på andra som har lyckats med det de vill göra, jag vill också vara en av dem!

Dag 39

Tiden går ganska snabbt märker jag. Imorgon har jag varit på diet i 40 dagar men det känns inte alls som om det har gått så lång tid. Om en vecka börjar jag mitt sommarjobb och då måste jag verkligen strukturera upp mig eftersom jag jobbar väldigt blandade tider på dygnet och ganska långa dagar. På jobbet finns dessutom alltid ett berg av sockriga saker som kakor och godis och jag måste vara benhård mot mig själv och framförallt förbereda mig med att ta med mig egen mat.
 
Nu ska jag ut på promenad! Det är lite halvkasst väder, men nu när jag har hundarna så tvingar det ut mig ändå, så himla bra! Igår gjorde jag en massa benböj och höftlyft så jag har lite träningsvärk i rumpan nu, ska se om det blir bättre efter att jag har rört på mig lite. 

chili

Bara för att jag sa att jag var sugen på vegetariskt så blev det naturligtvis inte så. Sambon ville ha någonting med kött och vi enades till sist om chili con carne! Han får med bröd och crème fraische till och jag äter den som den är plain. Det är himla gott med stark mat alltså!
klicka på bilden för att komma till receptet!
 

Dag 38

Voj voj, idag är det en riktig slödag! Jag har fortfarande inte vaknat ordentligt känns det som trots att jag varit uppe ganska länge. Det är så skönt med helg och att vara hemma med min sambo men trist att dagarna inte riktigt kommer igång. Vi har inte ens någon plan för dagen förutom att gå promenader med hundarna :P 
 
Jo, vi ska gå och handla också och jag tänker köpa ca en miljon olika grönsaker och frukter, jag är så sugen på vegetariskt just nu! Ska försöka hitta något gott veggo-recept att tipsa om!

Dag 37

 Åh, vad jag är trött idag. Har sovit som en stock menär ändå inte helt utvilad. Började iaf dagen med en mysig morgonpromenad med hundarna i det vackra vädret, det kändes välbehövligt.
Jag har fått jätteont i magen och känner mig illamående, kan det vara ärtsoppan igår som spökar? Nu efter att jag drack en kopp kaffe känns det nästan som om att jag ska kräkas, sjukt obehagligt. Ska tvinga i mig lite gröt och hoppas på att det känns bättre när jag har lite substans i magen. 
 
Jag har massa saker som ska göras idag så jag vet inte om jag hinner skriva något mer inspirerande idag men jag hoppas på det iaf. Nu ska jag skynda mig att äta frukost så jag hinner till min föreläsning!

Glad nationaldag!

Nu sticker jag och firar med min familj och med två glada hundar! Det har varit superskönt väder här idag och jag har tagit flera små promenader med sötnosarna. Nu är jag jättehungrig, tur att mina föräldar inte bor så långt bort!
Jag är så himla redo för lite kall punsch nu, så himla gott tillsammans med ärtsoppa med fläsk! 
 

Dag 36, vägning!

Japp, då är det nationaldagen idag! Vi brukar ha som tradition i min familj att äta typiska svenska rätter så i år blir det ärtsoppa med fläsk och ostkaka till efterrätt. Jag skippar ostkakan och får jordgubbar istället, vilket jag nog hade gjort ändå för jag är inte så förtjust i ostkaka. Men punch däremot, det ska bli riktigt gott!
 
Idag är det ju också invägning så här kommer veckans vikt:
Startvikt: 113,8 kg
veckans vikt: 105,2 kg
veckans minus/plus: -1,3 kg
Total viktnedgång: 8,6 kg
Kvar till 70 kg: 35,2 kg
 
Jag är riktigt nöjd den här veckan, att ligga runt 1-1,5 kg i veckan är precis mitt mål så det känns jättebra. Om 1,5 kilo så har jag tappat 10 kg och kommer lägga ut före- och efterbilder här på bloggen. Man kan ju hoppas på att det blir nästa vecka men det borde inte ta längre tid än två veckor i alla fall, hurra! 
 
Jag har ju inte skrivit ut några delmål här på bloggen än, men faktiskt har jag redan nått mitt ena delmål som är 106 kg. Det var så mycket jag vägde förra sommaren när jag försökte gå ner i vikt men gav upp efter ett tag. Nu är jag iaf inte större än förra sommaren så det känns skönt! Nästa delmål kommer vara 103,8 såklart eftersom att då har jag gått ner 10 kg och nästa efter det är att väga tvåsiffrigt, så runt 99. Nu känns det som att jag har kommit in i en bra rytm och att jag faktiskt kan lyckas!
 

sommar-tips!

Åh, vad det är härligt väder ute! Jag gick en jättelång promenad och bara njöt, men när jag kom hem var jag så sjukligt varm! Ska strax kasta mig in i duschen men tänkte först bara tipsa om min nya craving; vattenmelonglass!
Nu på sommaren är det ju oundvikligt att man bli sugen på glass, men bara man har glassformar (kan köpas på typ åhléns eller välsorterad mataffär) så kan man ju göra egen glass helt utan socker! Vattenmelon innehåller ju dessutom bara 34 kcal per 100 gram så en glass blir ju liksom ingenting i kaloriväg.
Gör såhär:
Mixa vattenmelon så att det inte finns några klumpar kvar, häll även i pressad citron (och om du vill kan man ha i ingefära också, jag provade och det blir gott!)
Sila sen det mixade så du bara får själva saften, släng bort det andra.
Häll saften i glassformarna och frys in dem (gärna ett dygn i förväg)
MUMS!
Lånade Lilla Ladys bild eftersom jag glömde bort att fota mina egna glassar, det får bli nästa gång helt enkelt!

Dag 35

Oj vad tiden går, det är redan vägning igen imorgon. Jag vet att jag kommer ha gått ner en del, jag börjar känna mig annorlunda i kroppen och kan nästan känna att jag blivit mindre. Jag tippar på att jag har gått ner åtminstone 1 kilo till imogon, ska bli kul att se om jag har rätt.
 
Så idag så uppdaterar jag så sent för att jag var så sjukligt trött när min sambo gick upp imrse att jag helt sonika gick och la mig igen. Sov till klockan halv elva, haha! Men nu får jag sätta fart om jag ska bränna några kalorier alls idag, det blir nog att gå milen åtminstone, det brukar vara en skön promenad. Sen ska jag köra styrketräning så armar och axlar får sig en omgång. 
 
Sjukt sugen på äpple idag också, ska definitivt gå och köpa några när jag har promenerat klart! 

kämpa kämpa

Idag får jag fan kämpa med allt. Skolarbetet går inget vidare, jag har inte motionerat alls och jag åt lite väl mycket till lunch. Alltså..
Men imorgon ska jag ge järnet igen. Jag har för mycket att göra idag så det får bli som det blir. Det är ju inte som om att jag har vräkt i mig godis eller sådär jag har bara suttit still hela dagen. Men ikväll ska jag träffa en kompis och då går vi förhoppningsvis en promenad iaf. 

Dag 34

Blä, idag är motivationen inte direkt på topp. Jag fick dåliga nyheter igårkväll om en vän till familjen och det påverkar mig ganska mycket. Men när jag blir påminnd om min egen dödlighet så inser jag hur viktigt det är att faktiskt gå ner i vikt och att jag inte får ge upp. Jag ska antagligen passa hundar den här veckan eftersom att hon nu är så dålig så då får jag en anledning att gå fler promenader iaf. 
 
Nu ska jag städa mitt äckliga hem som ser ut som en sophög. 

framsteg

Jag glömde säga att igår fick jag den första "har du gått ner i vikt?"- kommentaren av en jag känner. Sjukt kul att det börjar synas, jag trodde att det bara var jag som såg eftersom jag stirrar mig i spegeln och jämför mig febrilt. 
 
Jag gick en lång promenad innan och det var så skönt, all ångest bara rinner av en när man promenerar men så fort jag sitter hemma själv, som nu, river det i magen. Jag behöver skaffa ett jobb och jag är inte färdig med någon utbildning än. Var fan söker man jobb? Platsbanken verkar ju inte funka alls...
Nä, jag ger mig ut på en promenad till istället, det är inte nyttigt att sitta såhär och leta på nätet i flera timmar. Sen ska jag ta mig i kragen och skriva klart min uppsats, mejla iväg den för granskning och förhoppningsvis få bra feedback. Det löser sig, en sak i taget.

Dag 33

God morgon! Älskar att gå upp tidigt när solen lyser så här härligt, det känns så somrigt. Idag så ska jag vara jättestrikt och motionera en hel del tänkte jag. Mamma påpekade igår att jag verkar mycket gladare och piggare nuförtiden, och det stämmer faktiskt. Jag känner att det är mycket lättare att röra sig och jag är full av energi nästan hela tiden, det känns så himla bra.
 
Jag åt vattenmelon igår när jag tittade på film (sambon klämde en hel påse med japp-godisblandning) och det är väldans gott. Innehåller dessutom bara 34 kcal per 100 gram så det påverkar inte kaloriintaget nämnvärt, sjukt bra! Sommaren är ju egentligen väldigt bra när det gäller viktminskning (om man inte räknar med glassuget)  eftersom det finns så mycket god frukt och mumsiga bär som man kan äta på picknicks eller som snacks. 
MUMS!

bästa promenaden

Åh, vilken skön promenad det blev. Jag fick sällskap av min mamma idag och vi gick nästan en mil och bara pratade och pratade. Så himla terapeutiskt och nyttigt det kändes. Jag såg massor av söta djur, bland annat en liten bebis-ekorre (som var det sötaste som jag sett någonsin) och ett yrvaket föl. 
 
Sånna här dagar är det inte svårt att hålla motivationen uppe, jag ser skillnad på min kropp, mamma peppar mig, det är härligt att röra på sig och bakisångesten är som bortblåst. Fy vad skönt! Jag tänker mycket på hur det kommer se ut nästa år i början av juni. Hur kommer jagse ut då? Just nu känns det som om att jag faktiskt skulle kunna lyckas med att gå ner hur mycket som helst och nästa juni svischa förbi er på stan i kläder som inte sitter fel, lår som inte skaver mot varandra och armar som jag inte skäms för att visa. Jag börjar våga tro på att det kommer hända. 
Inget motiverar mer än sommaren! Att vara på stranden utan att skämmas ihjäl och känna att folk tittar eller att inte tycka det är jobbigt för att det blir svettigt mellan brösten eller att låren skaver så det gör ont. Jag älskar sommaren och vill uppleva den smal!
Nu ska jag kolla på film har jag bestämt :D

Dag 32

Mmm, söndag! Har ganska mycket ångest idag för jag var ute och drack öl med några kompisar igår och jag blev ganska full eftersom jag inte hade ätit så mycket. Hoppas att jag inte var för odräglig :P
 
Annars så ska jag bege mig ut på långpromenad strax, vädret suger en jag måste ändå ut och röra på mig känner jag. Rörde inte på mig alls igår, bara satt som en säck potatis känns det som. Men maten skötte jag iaf jättebra, jag tackade nej till kakor och godis och åt fisk med lite potatismos till kvällsmat när min sambo glufsade fish and chips med majonnäs. Ölen gör ju iofs skit för viktnedgången, det får jag inte dricka på ett tag nu. Jag har hållt igen väldigt mycket på min alkoholkonsumtion under den senaste månaden och det känns så himla skönt. Hatar att vara bakis. 
Nu dags för promenad!!

Dag 31

Idag har dagen börjat så himla bra! Jag gick upp tidigt, gick morgonpromenad, köpte jordgubbar på torget, satt på balkongen och drack kaffe med min mamma som kom förbi och nu har jag ätit frukost. Idag ska jag på utflykt med min sambo och två kompisar, det ska bli så himla kul att komma bort för en dag!
 
jag var jätteduktig med motionen igår ju så jag kan till och med unna mig att strunta i vad de vill grilla, bara jag äter måttligt av det som finns. Nu ska jag klä om till sommarklänning och fixa till mig lite!

RSS 2.0